Joc de relaxare: Cadranul Solar

Pentru momentele in care vrei sa ii arati copilului tau cum sa se bucure de ceea ce vede in jur, fara agitatie, iti propun jocul Cadranul Solar, numai bun de jucat in natura!

Uneori, tot alergand incoace si incolo prin parc, copiii uita sa isi mai ia cate un moment in care sa admire natura din jurul lor. De aceea, pentru ca tot este frumos afara, un joc de relaxare este exact ceea ce au nevoie.

Cadranul Solar se poate juca si in mai multi copii (intinsi pe iarba intr-un cerc) sau in familie.

Roaga-ti micutul sa se intinda in iarba. Cand ii spui „Este amiaza”, copilul isi asaza bratele deasupra capului, tinandu-le impreunate si intinse cat mai mult posibil.

La „ora unu”, copilul se va relaxa, va cobori putin bratele si le va intinde din nou. Repeta miscarile si pentru orele „doua”, „trei”, „patru” si „cinci”.

La „ora sase” din Cadranul Solar, micutul tau ar trebui sa aiba bratele asezate de fiecare parte a corpului, odihnindu-si tot corpul.

Lasa-l asa timp de cateva minute, cat sa se poata bucura de natura din jur. Apoi, cand iti strigi puiul pe nume, el va imita o raza de soare, care se intinde si se ridica incet.

Cum s-a simtit copilul tau dupa ce ati jucat Cadranul Solar impreuna? Ce alte jocuri de relaxare mai stii?

Sursa: 40 de jocuri de relaxare – metoda Rejoue – pentru copiii intre 5 si 12 ani – de Micheline Nadeau


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s