Joc de relaxare: Primavara

Ce se intampla primavara? Hai sa vedem cat de bine poate imita copilul tau acest anotimp, intr-un joc de relaxare si imaginatie.

Dupa o iarna friguroasa si plina de zapezi, vine primavara – momentul in care natura se dezgheata, temperaturile cresc, copacii inmuguresc si florile inloresc. Iar ideea de a sta intins(a) pe iarba, relaxat(a), pare foarte imbietoare.

In aceste momente, poti incerca un joc de relaxare cu micutul tau, in parc, pentru a-i arata cat de frumos poate fi sa imbratisezi natura si in suflet. Asadar, cum ne jucam de-a primavara?

Regulile jocului:

Cand spui „La joaca!” – Micutul tau incepe sa se miste cum vrea: alearga, sare, danseaza etc.

Cand spui „Gheata!” – Copilul „se transforma” intr-un bloc de gheata: isi inclesteaza pumnii strans si isi incordeaza bratele (pentru ca este inghetat tot).

Cand spui „Dezgheata!” – Copilul „se topeste”: isi desclesteaza pumnii, lasandu-si degetele si bratele moi, lasand umerii si capul usoare. Apoi, se intinde relaxat in iarba

Cand ii spui pe nume, micutul tau se va ridica incet de jos si isi va ridica bratele, pentru ca… a inflorit! Astfel, va deveni o mica floare.

Cum s-a simtit copilul tau dupa acest exercitiu? Ce floare de primavara si-a ales sa fie?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

sursa: 40 de jocuri de relaxare – metoda Rejoue – pentru copiii intre 5 si 12 ani – de Micheline Nadeau


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s