8 zile pline de povesti din toata lumea!

O noua editie a Festivalului International de Teatru Pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de Povesti” ii asteapta pe cei mici si mari pe scenele din Bucuresti.

Evenimentul organizat de Teatrul Ion Creanga, are loc in perioada 3 – 10 octombrie si propune spectacole dintre cele mai diverse – teatru dramatic, musical, teatru-dans sau circ, dar si ateliere pentru copii, in salile de la: Teatrul Excelsior, Opera Comica pentru Copii, Teatrul de Comedie (Sala noua), Creart si Centrul National al Dansului Bucuresti.

Peste 40 de evenimente vor avea loc pe durata celor 8 zile de teatru si povesti, in cadrul celor 2 sectiuni competitionale (spectacole pentru categoria 1-6 ani, respectiv peste 6 ani) si a sectiunii Off (in afara competitiei), dedicata spectacolelor interactive si evenimentelor conexe.

Spectacolele depasesc barierele lingvistice sau culturale, chiar daca vin de peste mari si tari. Printre invitatii acestei editii, se numara teatre din Italia, Spania, Slovacia, Olanda, Elvetia, Germania, Israel si, pentru prima data in Europa, Circul Mandragora, din Argentina.

Totodata, publicul va avea oportunitatea sa urmareasca unele dintre cele mai valoroase trupe ale teatrelor pentru copii si tineret din tara: Teatrul Ariel (Targu Mures), Teatrul Tineretului (Piatra Neamt), Teatrul Excelsior (Bucuresti), Teatrul Regina Maria – Trupa Arcadia (Oradea) sau Teatrul Arlechino (Brasov).

Deschiderea oficiala a Festivalului are loc sambata, 3 octombrie, la Teatrul Excelsior. Evenimentul va fi marcat de o premiera a Teatrului Ion Creanga: „Spaima zmeilor” – un musical romanesc original. Spectacolul exploreaza universul incarcat de mistere si umor al folclorului romanesc, reinterpretand povestea celebrului Stan Bolovan, care va deveni o feerie moderna si indrazneata. 

Cele mai bune spectacole, precum si cele mai bune interpretari actoricesti vor fi rasplatite sambata, 10 octombrie, in cadrul festivitatii de inchidere.

Programul Festivalului, precum si ghidul „Celor mai frumoase povesti povestite pe scurt parintilor” pot fi consultate si descarcate pe site-urile FITC si Teatrul Ion Creanga.

Biletele au fost puse in vanzare in reteaua Eventim si sunt disponibile online, la sediile magazinelor partenere sau la Casa de Bilete a Teatrului (Piata Amzei, nr. 13).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s