7800 de copii si parinti din mediul rural primesc sprijin material din partea World Vision Romania

Odata cu masurile de restrictie impuse de epidemia de COVID-19, saracia de la sate nu mai este pur si simplu o problema sociala. Multe familii din mediul rural isi pun in acest moment problema supravietuirii. Putinele locuri de munca existente, majoritatea de zilieri, fie au disparut deja, fie sunt din ce in ce mai putine. Pandemia ii afecteaza cel mai acut pe cei mai vulnerabili – familiile sarace, cu copii orfani sau parinti emigrati, comunitatile defavorizate si locuitorii satelor izolate.

In acest context, fundatia World Vision Romania sustine in aceasta perioada 7800 de copii si parinti vulnerabili din 63 de comunitati rurale aflate pe teritoriul a cinci judete (Cluj, Dolj, Ialomita, Valcea, Iasi si Vaslui), oferindu-le pachete cu alimente de baza, articole de igiena si rechizite.

Valoarea totala a acestor donatii se ridica la peste 150.000 de euro, iar initiativa se inscrie in seria interventiilor de urgenta pe care Fundatia World Vision Romania le-a desfasurat de fiecare data cand a fost nevoie de o astfel de actiune pe plan local.

World Vision Romania a distribuit deja pachete de ajutor pentru 3800 dintre cele mai vulnerabile persoane inainte de sarbatorile de Pasti.

De asemenea, fundatia a desfasurat in ultimele saptamani, in comunitatile in care activeaza organizatia, si o serie de actiuni de informare cu privire la epidemia de COVID-19, riscurile infectiei si masurile necesare pentru a ne proteja. Peste 7.250 de parinti si copii din mediul rural au luat parte la aceasta campanie.

”In familiile cu copii din mediul rural, riscul de saracie era de 42,5% in conditiile in care Romania nu se confrunta cu problema pandemiei. Aceasta situatie s-ar putea inrautati in lunile care urmeaza. Proiectele World Vision Romania le asigura cele necesare familiilor si copiilor ce traiesc intr-unele dintre cele mai sarace comune si sate, in aceste momente in care singura sursa de venit, pentru multi, sunt ajutoarele sociale. Acesti oameni si copiii lor au si vor avea in continuare nevoie de tot ajutorul pe care il putem da”, a declarat Mihaela Nabar, director executiv al Fundatiei World Vision Romania.

Astfel, inca de la inceputul pandemiei de coronavirus, World Vision Romania a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru a interveni de urgenta cu ajutorul necesar pentru cei peste 14.000 de copiii si 7.000 de familii care fac parte din programele sale.

Este in continuare mare nevoie de sprijin material pentru familiile de la sate, iar donatiile se pot face aici.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s