5 obiceiuri ce denota puterea interioara

Cum reactionezi in fata obstacolelor mai grele din viata? Iata 5 obiceiuri care, odata insusite, iti vor da puterea interioara de care ai nevoie pentru a trece prin vremuri potrivnice.

Cu totii avem parte, la un moment dat sau altul, de dificultati in viata. Important este cum reusim sa trecem de ele, cum gestionam aceste situatii.

Avem nevoie sa ne dezvoltam puterea interioara, pentru ca, fara ea, riscam sa fim victime ale circumstantelor. Riscam sa ne lasam vietile conduse de alti oameni sau de hazard – explica psihoterapeutul Piero Ferrucci, pentru publicatia The Huffington Post.

Iar puterea interioara este un element la care putem lucra, pe care il putem dezvolta. Iata cum:

  • Gaseste-ti echilibrul

Puterea interioara te ajuta sa iei decizii rationale, in momente de cumpana. De aceea, este important sa gasesti locul din care vine aceasta forta, adica sa iti gasesti echilibrul. Poti face cateva exercitii de meditatie si respiratie. Intotdeauna vei lua decizii mai bune atunci cand esti impacat(a) cu tine insuti/ insati si iti gasesti echilibrul.

  • Deschide-te catre provocari

Uneori, este de folos sa te pui in situatii care nu se afla in zona ta de confort. Astfel, vei face fata mai usor necunoscutului si neprevazutului. Incearca sa faci ceva care nu iti sta in fire sau sa iesi din monotonie, facand o activitate noua. Asuma-ti niste mici riscuri care pot lua orice forma – de la un nou drum spre locul de munca, pana la a te da pe tiroliana. Cand te pui in situatii noi, iti innoiesti perspectiva si sa devii mai tolerant(a).

  • Aminteste-ti de un moment in care ai fost puternic(a)

Cel mai probabil, deja ai dat dovada de curaj si forta interioara, candva, in trecut; fie ca ai fost alaturi de cineva care avea nevoie de sustinere, fie ca ti-ai incurajat copilul, fie ca pur si simplu ti-ai sustinut punctul de vedere. Este important sa iti aduci aminte de aceste situatii, pentru a-ti da seama ca ti-ai folosit la un moment dat puterea interioara, ca exista in tine.

  • Analizeaza-ti calitatile

Cu totii avem indoieli. Cu totii avem momente in care nu suntem siguri pe noi insine. Pe de alta parte, cu totii avem si trasaturi pozitive. Iar aceste calitati ne dau putere. Incearca sa faci o lista cu toate lucrurile pe care le apreciezi la tine insuti/ insati si aminteste-ti sa te mai uiti peste ea, din cand in cand. Vei observa ca, in timp, vei capata mai multa incredere in fortele proprii.

  • Deconecteaza-te

Pentru ca in fiecare zi avem de-a face cu e-mailuri, telefoane, navigari pe Internet, gaseste momente in care sa iei o pauza de la toata tehnologia. Astfel, abtinandu-te de la aceasta mini-dependenta, iti vei intari vointa. De multe ori, ajungi sa fii influentat(a) tocmai pentru ca esti atat de distras(a) de tehnologia din jur.

Tu cum ti-ai descoperit puterea interioara? Ce te-a ajutat?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s