5 aplicatii care au inlocuit obiectele clasice

Iti mai aduci aminte cand le trimiteam scrisori celor dragi? Acum, totul se rezolva cu un e-mail sau cu un SMS. Iata 5 aplicatii care au inlocuit obiectele clasice.

Bineinteles, deja ne-am obisnuit cu faptul ca scrisul de mana dispare incet incet, fiind inlocuit de cel digital, tastat. Si am inteles si ca vechile agende groase, de piele, au cedat locul unei aplicatii pe telefonul mobil.

Cu toate astea, sunt anumite obiecte pe care, cel putin eu, mi le inchipuiam a fi de neinlocuit, dar care au pierdut teren in fata unor simple aplicatii.

  • Scanner

In mare parte, daca ai un smartphone, poti fi sigur(a) ca ai si aceasta optiune, de a-ti transforma mobilul intr-un scanner. Ai un document pe care vrei sa il trimiti rapid, dar nu ai cum sa il scanezi? Aplicatiile gandite in acest scop te pot salva.

Tot ce trebuie sa faci este sa alegi ce aplicatie iti ofera mai multe avantaje, sa o instalezi si sa te folosesti de camera foto a telefonului. De obicei, acest tip de aplicatie recunoaste textul documentului si iti poate salva fisierul in formatul dorit.

  • GPS

Pot spune, din experienta proprie, ca navigatia de pe masini, daca nu este adusa la zi, iti va face mari probleme pe drumuri pe care nu le cunosti.

In schimb, exista si o aplicatie de GPS, pentru telefoanele care permit aceasta setare. Avantajul este ca se actualizeaza constant, fara sa intervii, daca telefonul este conectat la internet.

Dezavantajul este pretul – o aplicatie buna de GPS poate fi extrem de costisitoare (aproape 75$ pentru o aplicatie cu navigatie prin Europa).

  • Board Games (Jocuri de societate)

Este foarte folositor, daca ai o tableta, sa iti instalezi jocuri clasice, precum: Monopoly, Rummy, Table, Catan.

Poate ca aici te vei revolta putin si vei spune ca nimic nu se compara cu jocul clasic, in care simti pionii si pui mana pe zaruri. Si sunt complet de acord cu tine!

Cu toate acestea, am descoperit ca, uneori, este mai bine sa ai jocul pe o tableta. De exemplu, in jocul de RISK, fiecare jucator nu are doar un pion, ci o intreaga armata de pioni (mai exact, soldatei pe care ii foloseste pentru a cuceri lumea). In loc sa iti faci griji ca se pierd piesele jocului, nu crezi ca este mai bine ca ele sa fie electronice?

  • Telecomanda

Sunt unele telefoane mobile compatibile cu anumite televizoare. Iar pentru acestea exista aplicatia de telecomanda. Este adevarat ca inca sunt izolate cazurile, dar, daca esti fanul unei anumite marci de electronice, sunt sanse sa ai si aceasta optiune.

  • Instrumente muzicale

In acest moment, pe un smartphone poti avea o aplicatie cu zeci de instrumente, in care poti compune muzica sau la care poti invata sa canti! Nu ti se pare incredibil?

Poate ca nu vor revolutiona industria muzicala si nici nu cred ca vor scoate din ecuatie cantarile la foc de tabara sau recitalurile de la Ateneu, dar faptul ca instrumente imense (cum ar fi un pian sau un set de tobe), pot fi stocate pe un obiect atat de mic si pot fi folosite oriunde mi se pare inca un lucru de povesti SF!

Mai stii alte aplicatii care inlocuiesc obiectele clasice? Spune-ne in rubrica de comentarii!

Autor articol: Oana Anghel – Editor Web Itsy Bitsy

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s