Primul spectacol de teatru accesibilizat publicului cu dizabilitati, pe 2 iulie la Gradina Botanica din Bucuresti

Scoala de Joaca, Super eroi printre noi, Help me be a rock star si Asociatia Magic, in parteneriat cu UNATC, Casa de cultura a Studentilor din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti si Gradina Botanica din Bucuresti au nascocit o piesa de teatru produsa pentru publicul larg, accesibilizata in totalitate pentru publicul cu dizabilitati.

Spectacolul “Inchide ochii si ai sa vezi mai bine” va avea premiera nationala pe 2 iulie, la ora 19:00, la Gradina Botanica – zona picnic.

“Inchide ochii si ai sa vezi mai bine” este o adaptare dupa “Povestea semintei”, scrisa de Dumitru Radu Popa, si este o poveste pentru copiii care vor sa inteleaga mai bine lumea in care cresc.

Este primul spectacol de teatru pentru publicul larg, accesibilizat in totalitate publicului cu dizabilitati. Astfel, pentru prima oara in Romania, toti copiii – tipici sau atipici – se vor putea bucura de un act cultural, fara a se “deranja” reciproc.

In cadrul spectacolului, o mica samanta ii duce pe copii in lumea plantelor si a animalelor. In drumul ei intalneste tot felul de personaje care ii dau anumite lectii despre Empatie, Dragoste de aproape, Grija, Neuitare, Cunoastere, Speranta.

Spectacolul ii are in distributie pe Alexandra Pribeagu (Samanta de nap/ fluturele), Nuta Ilie (Omida/ Furnica/ Vantul/ Floarea batrana), Taisia Orjehovschi – Harciogul/ Matraguna), Varinia Mitrea (Buburuza/ Mama / ajutor picioare harciog) si Oana Popa (Samanta/ floarea tanara).

Interpretarea in limbajul semnelor este asigurat de Lavinia Chitu, iar interpretarea narativa pentru nevazatori va fi asigurata de Andrei Cristea si Miki Brebinaru Gheorghe.

Spectacolul se joaca si cu ocazia festivalului “Zilele teatrului studentesc de animatie – Contact”, organizat de Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

Persoanele cu dizabilitati care vor sa ia parte la spectacol sunt rugate sa se inscrie in formularul de aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s