3 reguli pentru a incuraja invatarea

Din ce motiv ai vrea sa invete copilul tau la scoala? De teama sau din curiozitate? Iata 3 reguli importante, pentru a incuraja invatarea si placerea de a descoperi lucruri noi.

Copiii sunt, in mod natural, curiosi si au o imaginatie incredibila. Este nevoie doar de putina incurajare. De aceea, in acest Discurs antispalare pe creier, Ramsey Musallam le ofera parintilor si profesorilor cateva sfaturi pentru a valorifica dorinta de cunoastere a celor mici, prin metode mult mai personale si mai practice.

Musallam, profesor de chimie, a ajuns la concluzia ca adevaratul rol al unui profesor este sa cultive curiozitatea copiilor. Din punctul sau de vedere, scoala a ajuns sa predea „acelasi discurs dezumanizant”.

„Daca noi, ca educatori, ne lepadam de simplul rol de diseminatori ai unui continut si ne insusim o noua paradigma de cultivatori ai curiozitatii si cautarii, am putea auce ceva mai mult sens zilelor de scoala, prin incurajarea imaginatiei lor”.

Afla din conferinta TED de mai jos care sunt cele trei reguli pentru a aprinde curiozitatea copiilor si a incuraja astfel invatarea:

[ted id=1731 lang=ro]

sursa foto: Ted.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s