3 jocuri cu baloane

Baloanele au un farmec aparte, copilaresc, si reusesc sa inveseleasca repede pe oricine. De aceea iti propunem cateva jocuri cu baloane pe care le poti incerca acasa, cu cei mici, atunci cand vrei sa inveselesti repede atmosfera.

Sparge balonul!

Un joc distractiv si destul de galagios, in primul rand de la pocnetele baloanelor, si in al doilea rand de la rasetele copiilor atunci cand il vor juca, incercand sa sparga baloanele in cautarea indiciilor cu premii.

Pentru acest joc ai nevoie de baloane (2-4 baloane pentru fiecare participant), bucati mici de hartie si de mici premii pentru concurenti. Cel mai bine ar fi sa pregatesti premii pentru toti copiii care joaca. Eventual poti oferi Marele Premiu si alte premii mai mici.

In ce consta jocul? Copiii trebuie sa se intreaca in a sparge cat mai repede baloanele, pentru a cauta hartiutele pe care scrie daca sunt sau nu castigatori. De aceea, inainte sa inceapa jocul, scrie sau fa mici semne pe o parte din bucatile de hartie, din care copiii sa inteleaga ca balonul a fost “castigator”.

Lasa totusi o parte din hartiute nesemnate – acestea vor fi necastigatoare. Impatureste bucatile de hartie, introdu-le in baloane, umfla-le si cheama-i pe copii sa ia startul la concurs.

Atunci cand le explici copiilor in ce consta jocului, nu uita sa le spui ca nu au voie sa incerce sa sparga baloanele cu dintii sau cu obiecte ascutite.

Stafeta cu baloane

Este un joc antrenant si energizant, ideal de jucat la petrecerile aniversare, unde se strang multi copii. Pentru acest joc ai nevoie de multe baloane (umflate destul de mult, sa se sparga repede) si de doua cutii sau saci menajeri mari, in care sa pui baloanele umflate, in numar egal in fiecare cutie.

Imparte copiii in doua echipe si aliniaza-i pe toti la cativa metri distanta de cutiile cu baloane. La semnalul de start, primii doi concurenti din cele doua echipe trebuie sa fuga si sa ia un balon din cos, pe care sa incerce sa il sparga cat mai repede (fara sa-si foloseasca dintii sau obiecte ascutite). Dupa ce au spart balonul fug catre echipa lor si predau stafeta urmatorului copil, care trebuie sa sparga, la randul lui, un balon. Jocul se incheie atunci cand prima echipa termina de spart toate baloanele din cos.

Tine balonul in aer!

Un alt joc distractiv la care poate participa intreaga familie! Ai nevoie de un singur balon umflat si de o persoana care sa dea startul la joc. Participantii se tin de maini si fac un cerc, iar cel care da startul la joc le arunca in mijloc un balon pe care ei trebuie sa-l mentina in aer si sa nu-l lase sa cada.

Nu uita sa le reamintesti participantilor regula jocului: nu au voie sa dea drumul la maini. Jocul se termina atunci cand balonul atinge pamantul, dar il puteti relua ori de cate ori vreti.

Iti recomandam si alte activitati simpatice cu balane: 

Racheta dintr-un balon

Baloane care se umfla singure

Cursa de cutii de tabla


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s