Portal despre vaccinurile disponibile in Romania

A fost lansat site-ul www.vaccinuri.ro, o noua sursa de informatii referitoare la schemele de vaccinare, dar si bolile care pot fi prevenite prin vaccinurile disponibile in Romania.

Imunizarea previne anual un numar estimat de 2,5 milioane de decese la copiii din intreaga lume, decese cauzate de boli ca difteria, tetanosul, tusea convulsiva sau rujeola (pojarul).

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul copiilor care mor anual la nivel mondial a scazut, pentru prima data in istorie, sub 10 milioane – ca rezultat atat al cresterii accesului la vaccinuri, cat si al folosirii apei potabile si a normelor elementare de igiena.

In Romania este necesara informarea corecta despre bolile care pot fi prevenite prin vaccinare, in contextul in care tara noastra se afla in topul european al mortalitatii infantile. Mai mult, Romania este una dintre tarile cu incidente ridicate ale unor boli care se pot preveni prin vaccinare, cum sunt rujeola – locul 3 in Europa sau hepatita B – locul 5 in Europa.

Website-ul cuprinde date referitoare la programul national de imunizare din tara noastra, precum si la imunizarile optionale, facand referire si la programele de imunizari ale altor state.

De asemenea, www.vaccinuri.ro ofera detalii despre boli care pot fi prevenite prin vaccinare, precum tusea convulsiva, hepatita A, hepatita B, otita medie, rujeola, rubeola, varicela, meningita pneumococica, cancerul de col uterin, gripa sezoniera, gastroenterita cu rotavirus si altele.

Sunt abordate si cele mai frecvente intrebari si preconceptii despre subiecte precum siguranta si eficienta vaccinurilor sau efectele secundare.

Sursa: Evz.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s