Jocurile Copilariei: 7 pietre cu Cornel Ilie

In copilarie, Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, devenise eroul cartierului la jocul 7 pietre. Afla aici regulile jocului si povestea cantaretului.

Unii il stiu sub denumirea Castelul, altii l-au jucat cu 9 pietre, iar Cornel Ilie il stie ca fiind cu 7 pietre. Orice nume ar avea, regulile sale sunt aceleasi si cert este ca face parte din jocurile copilariei generatiei cu cheia la gat. Hai sa-i invatam si pe cei mici cum se joaca.

Numar de jucatori: de la 6 in sus.

Ai nevoie de: o minge, pietre, spatiu de alergat (in curtea casei sau a scolii, in parc, in spatele blocului etc.)

Cum se joaca:

Se fac doua echipe. Se asaza pietrele unele peste altele, incepand cu cea mai mare si pana la cea mai mica, astfel incat constructia sa semene cu o piramida (sau un castel).

O echipa joaca rolul de aparator al castelului, iar a doua echipa este atacatorul castelului.

Se numara sapte pasi de la castelul de piatra si se trage o linie. De aici, va incerca echipa care ataca sa darame castelul, cu ajutorul mingii. Aceasta echipa trebuie sa darame toate pietrele. (Fiecare membru da cu mingea o data.)

Daca dupa ce toti componentii echipei au aruncat si castelul este inca in picioare, echipele vor schimba rolul si cealalta echipa incearca acum sa darame constructia.

Dupa daramarea castelului, echipa aflata in aparare in acel moment, va trebui sa recupereze mingea si sa ii vaneze pe membrii celeilalte echipe, incercand sa ii scoata din joc, ca la Ratele si vanatorii. In acelasi timp, echipa atacatoare, care a reusit sa darame piramida de pietre, trebuie sa puna pietrele la loc, in pozitia de castel, pentru a castiga jocul, ferindu-se de adversarii care ii vaneaza cu mingea.

Cine castiga:

Echipa care apara poate castiga daca ii scoate din joc pe toti adversarii sai, atingandu-i cu mingea, inainte ca acestia sa ridice la loc castelul.

Echipa care ataca poate castiga daca reuseste sa puna pietrele la loc inainte ca cealalta echipa sa ii scoata toti membrii afara din joc.

Echipa castigatoare va incepe urmatorul joc din pozitia de atacant.

Vezi aici amintirea lui Cornel Ilie, legata de 7 pietre.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s