Infectiile urinare: Cauze, simptome si tratamente

Infectiile urinare: Cauze, simptome si tratamente

Netratate la timp si corect, infectiile urinare pot crea probleme foarte grave, ajungand chiar sa afecteze rinichii. La Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre principalele cauze ale acestei boli, simptomele si recomandarile de tratament.

Infectia urinara reprezinta prezenta germenilor in urina si poate lua forme simple pana la foarte grave”, explica prof. dr. Petrisor Geavlete, medic primar urolog. Afectiunea este, de obicei, recidivanta, si afecteaza mai mult femeile decat barbatii. In formele sale grave, infectia urinara poate duce la insuficienta renala si la afectarea rinichiului intr-o faza avansata.

Printre simptomele cele mai des intalnite se numara: urinare frecventa, urina tulbure, usturari si dureri la mictiune. Infectiile urinare pot fi de mai multe tipuri, insa de obicei problemele apar la nivelul vezicii urinare, cistita fiind cea mai cunoscuta forma.

Prof. dr. Petrisor Geavlete reproseaza faptul ca, in tratarea acestei afectiuni, multi doctori se concentreaza pe efect si nu pe depistarea cauzei. De foarte multe ori, infectiile urinare sunt cauzate de probleme in sfera genitala sau tulburari de tranzit.

Despre pasii de urmat in investigarea acestei afectiuni iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s