Gruffalo si prietenii lui

Daca nu ai auzit pana acum de Gruffalo, celebrul monstru din povestile scrise de Julia Donaldson si ilustrate de Axel Scheffler, atunci vei avea o surpriza placuta descoperindu-l la cinema in aceasta perioada. Daca il cunosti deja, inseamna ca stii aproape pe de rost cele doua povesti care il au ca personaj – Gruffalo si Puiul lui Gruffalo.

Cartea Gruffalo a fost publicata in 1999 si a ajuns, pana acum, in bibliotecile a peste cinci milioane de copii din intreaga lume. In poveste e vorba despre un soricel care inventeaza un monstru cu “ditamai genunchii”, “ochii ca sofranul” si cu “tepi purpurii pretutindeni pe spinare”, ca sa scape teafar din intalnirile cu o vulpe, o bufnita si un sarpe.

In 2009, Gruffalo a fost votata povestea preferata inainte de culcare a copiilor din Marea Britanie. Sondajul a fost facut de BBC, care a adaptat povestea intr-un scurtmetraj de animatie difuzat la BBC in prima zi de Craciun, tot in 2009.

Succesul pe care l-a avut animatia si nominalizarile la premiile Oscar si BAFTA i-au incurajat pe cei de la BBC sa adapteze si celelalte povesti scrise de Julia Donaldson – Puiul de Gruffalo (2011), Aventuri pe-o coada de matura (2012) si Domnul Bat s-a ratacit (2015).

Puiul lui Gruffalo spune povestea micului pui de monstru, care ignora sfaturile tatalui si se strecoara afara din barlog in plina iarna, in cautarea Soarecelui-Mare-si-Rau.

Aventuri pe-o coada de matura e o poveste magica despre prietenie si despre familie, cu o vrajitoare buna care invita pe coada maturii ei o multime de prieteni: un caine, o pasare si o broascs, spre disperarea pisicii. Si animatia aceasta a fost nominalizata la Oscar, in 2014.

aventuri-pe-o-coada-de-matura

Domnul Bat s-a ratacit e despre aventura teribila in care porneste Domnul Bat, lasand acasa, in copac, pe Doamna Bat si pe cei trei copii ai lor.

domnul-bat

Toate cele patru ecranizari ale povestilor scrise de autoarea britanica Julia Donaldson pot fi vazute la cinema intr-o singura proiectie de 123 de minute, in varianta subtitrata si in varianta dublata in limba romana.

puiul-de-gruffalo

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s