Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2017 in Social Media

Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2017 in Social Media

Itsy Bitsy premiaza oamenii care se implica in crearea si dezvoltarea comunitatilor de parinti, acei oameni care folosesc mediul online in beneficiul copiilor.

Este usor sa iti faci un cont pe o retea sociala, este usor sa comentezi din anonimitate si este usor sa imprastii negativitate in online. Mai greu este sa construiesti comunitati de oameni care sa se ajute intre ei, sa ii convingi pe cei din jur sa isi doneze timpul si experienta si sa ajuti la propagarea informatiilor cu adevarat utile.

De aceea, Itsy Bitsy ii premiaza pe acei oameni care, in 2017, au dat dovada de leadership in Social Media, cu si pentru parinti. Iar castigatorii sunt:

Atena Boca

Atena Boca este mama care a creat si a dezvoltat comunitatea LaPrimulBebe, din care fac parte peste 40.000 de parinti din toata tara. Platforma se bazeaza pe o comunitate de mame educate, care se sprijina intre ele si primesc ajutor intre ele si de la specialisti 24 de ore din 24, intr-un mediu empatic si decent. Comunitatea are aproape 70 de evenimente cu peste 8.500 de parinti in sali din toata tara.

Am ajuns o familie de oameni care vorbeau aceeasi limba si treceau prin aceleasi lucruri dificile.”

Unul dintre modurile in care membrii grupului se sustin unii pe altii este prin licitatiile online, pentru diverse cauze umanitare, unde sunt puse la vanzare obiecte, servicii sau chiar intalniri cu persoane publice. La finalul anului 2017, printr-o astfel de licitatie online, comunitatea LaPrimulBebe a strans 104.000 de euro pentru Magichome, in mai putin de o saptamana.

Ela Craciun

Ela Craciun este mama, jurnalista TV si prima mama blogger care a strans un milion de vizitatori unici pe luna pe site-ul ei, un blog cu exemple si sfaturi din viata personala de mamica. Pe blogul sau, vizitatorii pot gasi o multime de idei atat din sfera parenting, cat si pentru dezvoltarea personala, videoclipuri utile pentru viata de familie si lecturi folositoare. Site-ul si comunitatea din jurul sau i-au adus Elei numeroase premii, precum trofeul Eva.ro pentru „Cel mai indragit blog de vedeta”.

In 2017, a initiat proiectul Super Mame cu Super Puteri, o serie de intalniri offline si online cu mamicile din comunitatea sa. Totodata, prin acest proiect, Ela Craciun a sustinut activ demersurile de prevenire a fenomenului bullying, alaturi de Itsy Bitsy si Asociatia Parintilor Isteti, printr-o editie speciala a proiectului.

Imi place ca, la toate aceste evenimente, mamele se implica foarte mult. Sunt foarte multe intrebari si pleaca acasa cu ceva, cu o informatie pe care o pot folosi.”

Ana Nicolescu

Ana Nicolescu este o mama blogger, pe care multi o mai cunosc si ca Mamica Urbana. Din 2012, ea a dezvoltat o comunitate de parinti interesati de dezvoltarea lor ca oameni.

Simt ca ne lipseste dorinta de coagulare. Ne individualizam tot mai mult, ne instrainam de familii, de prieteni, de cunoscuti si ne rupem de realitate, preferand imaginea, de multe ori hiperbolizata si falsa, oferita de online.”

De mai bine de un an, Ana Nicolescu a initiat evenimentele Digital Parents Talks, cursuri de blogging pentru cresterea si coeziunea blogosferei de parenting. De 5 ani, a aduat in jurul ei 450 de bloggeri parinti din toata tara, ajutandu-i pe acesti oameni sa colaboreze mai usor si astfel sa realizeze proiecte folositoare pentru parinti si copii.


Un comentariu la „Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2017 in Social Media”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s