Decoratiuni de sarbatori

Decorarea mesei pentru sarbatori si impodobirea bradului pot fi un prilej de a antrena toata familia la activitati de creatie.
Astfel, simplu, in timp scurt si cu materiale la indemana se vor realiza ornamente originale, cadouri surpriza pentru cei dragi, insotite de momente placute petrecute cu familia.
Iata cateva idei:

Bradul meu de Craciun

V-ati gandit vreodata sa impodobiti bradul doar cu felicitari realizate impreuna cu familia voastra?
Acesta va fi un prilej de bucurie pentru toti ceilalti membri ai familiei ori prieteni care va vor vizita si vor fi antrenati sa-si gaseasca felicitarea in brad, citind-o apoi cu nerabdare. Este un mod original de a le arata celorlalti faptul ca v-ati gandit la ei, le-ati scris un gand bun si ati asezat acest dar in brad, un copac simbol al paradisului, belsugului, al cunoasterii si al inocentei!
Nu exista strictete in ceea ce priveste realizarea felicitarilor, puteti folosi diverse materiale din casa, din natura ori create de voi. Aveti nevoie insa de mult entuziasm, imaginatie si creativitate, implicare si spirit de echipa. Restul vine de la sine….

Ornament comestibil

Cu ajutorul legumelor, mezelurilor si altor aperitive puteti realiza un ornament delicios, care va incanta privirea, iar apoi papilele gustative.

Materiale: Aveti nevoie si de scobitori, iar cu ajutorul celor copiilor aperitivul – bradut este gata!

Desfasurare: taiati castravetele pe jumatate, astfel incat partea taiata sa fie asezata in farfurie. Infigeti scobitori de jur imprejurul acestuia. Dupa aceea impodobiti trunchiul bradutului (castravetele cu scobitori) cu diverse ,,ornamente”: bucatele de cascaval, sunculita, ciuperci de dimensiuni mai mici, felii de castravete, felii de rosii si alte aperitive.

Fulgisori

A venit iarna asa ca ne asteptam sa ne aduca zapada. Daca va doriti sa aveti o mica parte din acest anotimp chiar in casa voastra, puteti realiza fulgisori, pe care ii veti atarna in brad ori unde doriti.

Materiale necesare: floricele de porumb, lipici, carton, sfoara/ funda.

Desfasurare; Lipiti floricele pe suprafata cartonului, in forma de fulg, apoi decupati cartonul. Fulgusorul va fi atarnat cu ajutorul funditei, prinsa intr-un colt al fulgului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s