Cum sa vorbesti ca sa fii ascultat

Sunt momente in care, atunci cand incerci sa comunici ceva, parca nimeni nu te aude. Cum sa vorbesti ca sa fii ascultat? Iata cateva trucuri foarte utile pentru a-ti transmite mesajele mai usor si mai eficient.

„Vocea umana e instrumentul la care cantam toti. Probabil, cel mai influent sunet din lume. Singurul care poate porni un razboi sau rosti << Te iubesc >>”, explica expertul in sunete Julian Treasure, in aceasta conferinta TED.

Apoi, el continua prin a prezenta atat cele mai mari greseli pe care le facem in comunicare, cat si ce ar trebui sa facem pentru a fi ascultati.

Printre obiceiurile vicioase in vorbire se numara barfa, lamentarea, atitudinea negativa si exagerarea. La polul opus, pentru a invata cum sa vorbesti empatic, se afla cateva principii de bun simt: onestitatea, autenticitatea, integritatea si iubirea.

Dar, pe langa aceste caracteristici, conteaza foarte mult si cum transmiti mesajul. Urmareste acest Discurs antispalare pe creier si descopera prin exemple concrete cum iti poti ajusta vocea (registrul, timbrul, intonatia, volumul), cum sa vorbesti eficient.

[ted id=2034 lang=ro]

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s