Cum faci o coronita din flori

Florariile si campurile sunt pline de flori, care mai de care mai frumoase. Te poti bucura de ele nu doar decorandu-ti casa cu vaze pline cu flori, ci si purtandu-le pe cap, prinse in coronite.

Poti chiar sa-l inveti si pe copilul tau sa faca o coronita din flori – fetele, cel putin, se vor bucura sa devina niste zane cu flori in par. Baietii, in schimb, ar putea oferi astfel de coronite in dar.

Materiale necesare:

  • flori;
  • sarma;
  • centimetru de croitorie;
  • foarfeca;
  • banda adeziva.

Pentru inceput, masoara circumferinta capului copilului care va purta coronita, apoi taie o bucata potrivita de sarma si rasuceste-i capetele, realizand un cerc.

Grupeaza florile in buchetele mici, cu coditele de 4-5 centimetri, si leaga-le cu banda adeziva. Dupa ce ai terminat de facut buchetelele, incepe sa le prinzi de cercul de sarma, folosind tot banda adeziva. Prinde buchetelele unele langa altele si incearca sa nu lasi spatii mari intre ele, ca sa nu se vada sarma.

Coronita este gata imediat cum ai terminat de acoperit cu flori tot cercul de sarma.

Din pacate, florile se vor usca la un moment dat, dar le poti prelungi viata daca tii coronita la frigider si daca pulverizezi din cand in cand florile cu apa, sa le pastrezi prospetimea.

Iata si un tutorial video cu realizarea unei coronite din flori:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s