Calculatorul – prieten sau dusman?

Este calculatorul prieten sau dusman, in cresterea copiilor? Fie ne bucuram de aceasta unealta, cand ii distrage pe cei mici, fie o invinovatim pentru alienarea copilului. Afla mai departe cum poti folosi calculatorul in beneficiul tau si al copiilor tai.

Invitat la emisiunea „Meditatii pentru parinti” Cristian Lacraru sustine ca este important ca familia sa aiba un calculator in casa. Copilul are nevoie sa aiba acces la computer, dar intr-o maniera responsabila si controlata.

In conditiile in care pe internet se gasesc site-uri cu un continut atat de divers, copilul poate ajunge foarte usor de pe o pagina considerata acceptabila pe una care promoveaza violenta sau pornografia.

Pe de alta parte, daca ii interzici copilului tau sa intre pe internet, il vei priva de unul din instrumentele de socializare cu prietenii sai sau pentru a afla informatii noi.

Care este calea de mijloc? De la ce varsta este recomandat sa ii oferi copilului acces la calculator? Cum iti poti proteja micutul de pericolele de pe internet? Afla aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s