10 sfaturi pentru parintii care-si duc copiii la mare

Cremele cu factor de protectie destinate copiilor, evitarea plajei la orele amiezii si punga cu fructe proaspete sunt doar cateva dintre lucrurile de care un parinte ar trebui sa tina cont atunci cand pleaca la mare cu copilul.

Liana Stanciu a realizat un „decalog” pentru adultii care isi petrec vacanta pe litoral cu copii. 

● Pericolul numarul unu este soarele. Nu uitati sub nicio forma crema cu factor de protectie in camera de hotel. „Lotiunile de protectie trebuie cumparate la recomandarea farmacistului si nu de pe plaja lei”, a declarat Stanciu. Pentru ca pielea copiilor este mult mai sensibila decat cea a unui adult, este indicat sa luati lotiuni cu factor de protectie 50+ si special destinate acestei categorii de varsta.

● Nu va expuneti copiii la soare in intervalul orar 11:00 – 16:30. In aceasta perioada soarele este cel mai nociv, deoarece razele ultravioletele „ataca” din toate unghiurile, chiar si sub umbrele.

● Nu ratati aerosolii de la rasarit, deoarece acestia fac minuni asupra organismului micutilor. Tot dimineata optati pentru un mic dejun sanatos si plin de vitamine. Asa ca nu ezitati sa luati micul dejun impreuna cu cel mic chiar pe plaja. Copilul va avea astfel energie pentru tot restul zilei.

● Cel mic trebuie sa fie bine hidratat. Asigurati-i suficiente lichide si dati-i sa bea cat mai multa apa si sucuri naturale, de preferinta facute in casa.

● Nu uitati sa luati lada frigorifica pe plaja – este garantia ca fructele si racoritoarele se mentin la temperatura potrivita chiar daca ziua va fi una torida.

● Nu uitati acasa jucaria preferata a celui mic. Vanzatorii de pe plaja ofera de cele mai multe ori jucarii de calitate indoielnica. Un set de jucarii pentru nisip ar trebui sa-i stimuleze imaginatia de mare ctitor de castele pe toata perioada vacantei.

● Daca nu ati apelat la serviciile unei pensiuni dotata cu bucatarie, alegeti cu atentie locurile in care luati masa.

● Un criteriu important, atunci cand alegi locul de plaja si de baie, e prezenta salvamarului. Iar apropierea de un punct de prim ajutor sau de un cabinet medical reprezinta o grija in minus.

● Nu-l scapati niciodata din ochi pe cel mic. Un copil ratacit pe plaja e un ac intr-un car cu fan.

● Respectati programul de somn al copilului. Chiar daca litoralul il poate face pe cel mic sa fie mai agitat, orele de somn sunt importante. Nu-l luati la concerte si spectacole care se prelungesc peste ora lui obisnuita de culcare.

Sursa: gandul.info


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s