Ciocolata, indicata viitoarelor mamici

Femeile care mananca zilnic cel putin un patratel de ciocolata, in timpul sarcinii, sunt mai putin predispuse riscului de a avea complicatii la nastere, sustin cercetatorii americani.

Specialistii de la Universitatea Yale spun ca ciocolata reduce, practic, riscul ca tensiunea arteriala sa creasca si ajuta la transferul corespunzator de oxigen si nutrienti catre fat.

Astfel, gravidele care obisnuiesc sa manance cate un patratel de ciocolata sau sa bea cate o cana de ciocolata calda zilnic prezinta un risc scazut de a suferi o nastere prematura, sustin oamenii de stiinta.

Ei au ajuns la aceasta concluzie monitorizand 2.500 de femei si obiceiurilor lor alimentare. Din studiu reiese ca ciocolata, consumata de cel putin trei ori pe saptamana, scade riscul cu 50 la suta riscul de preeclampsie si nastere prematura, scrie „Gandul”.

Cercetari anterioare au aratat ca doua patratele de ciocolata neagra pe zi tin la distanta bolile cardiace si atacurile cerebrale. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s