Copiii pot fi obisnuiti sa manance sanatos inca dinainte sa se nasca

Mamele isi pot obisnui copiii sa manance sanatos inca dinainte ca acestia sa se nasca, familiarizandu-i cu gustul mai multor alimente, informeaza Daily Mail.Cercetatorii de la Chemical Senses Center, din Philadelphia, au descoperit ca bebelusii pot simti, prin intermediul lichidului amniotic, gustul alimentelor consumate de mama in perioada sarcinii.

„Gusturi precum cele ale vaniliei, morcovului, usturoiului sau mentei sunt transmise copiilor prin lichidul amniotic si laptele matern”, a declarat coordonatoarea studiului, Julie Mennella.

Pentru a testa teoria, viitoarele mame au luat capsule cu usturoi sau cu zahar, iar apoi le-au fost luate probe din lichidul amniotic, care au fost mirosite de un alt grup de persoane. „Respondentii au recunoscut foarte usor mostrele de la femeile care consumasera usturoi”, a completat Julie Mennella. Avand in vedere ca mirosul influenteaza in procent de 90% simtul gustativ, s-a demonstrat ca si copiii pot simti gustul mancarii mamei inca din perioada intrauterina.

In a doua parte a studiului, s-a analizat posibilitatea bebelusilor de a-si forma amintiri ale aromelor diferitelor alimente, inainte sa se nasca. In acest scop, un grup de femei insarcinate a fost impartit in trei categorii. Primele au baut suc de morcov zilnic in timpul sarcinii, cele din a doua categorie au consumat sucul pe parcursul alaptarii, iar ultimele au renuntat complet la morcovi. Cand copiii acestora au inceput sa manance alimente solide, rezultatele au fost graitoare. Cei ale caror mame consumasera morcovi au fost mult mai receptivi la acest aliment.

Linda Bartoshuk, cercetatoare la Universitatea din Florida, a declarat ca studiul ar putea avea consecinte importante pentru sanatatea copiilor.

Sursa: Evz.ro


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s