Legenda Martisorului

Prima zi de primavara a sosit! Dupa o iarna cu vreme atat de schimbatoare, imbratisam cu drag venirea anotimpurilor calde! Cu aceasta ocazie, descoperim impreuna legenda celui mai indragit vestitor al primaverii, Martisorul.

 

Sarbatoreste si tu revenirea naturii la viata! Prinde-ti un Martisor in piept sau ofera-l cuiva drag. Te ajutam si noi, cu felicitarile facute de noi.

Intr-un timp foarte indepartat, Soarele s-a preschimbat intr-un barbat chipes si a coborat pe Pamant. Insa un zmeu l-a rapit si l-a inchis intr-o temnita din castelul sau.

Pasarile nu mai cantau, izvoarele nu mai curgeau, iar copiii nu mai radeau. Nimeni nu indraznea sa-l infrunte pe zmeu, dar intr-o zi, un tanar voinic s-a hotarat sa plece sa salveze Soarele.

Multi oameni l-au insotit si i-au dat curajosului din puterile lor, pentru a reusi sa invinga puternicul dragon. Calatoria sa a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. La sfarsitul iernii, tanarul a gasit castelul zmeului si au inceput lupta.

S-au infruntat zile intregi, pana cand zmeul a fost doborat. Fara puteri si ranit, voinicul a eliberat Soarele. Natura a inviat, copiii au inceput sa rada din nou, dar flacaul nu a mai apucat sa vada venirea primaverii.

De atunci, oamenii obisnuiesc sa impleteasca doi ciucuri: unul alb si altul rosu. Culoarea rosie reprezinta dragostea pentru frumos, iar albul simbolizeaza puritatea si sanatatea.

 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s