Inotul, activitatea sportiva aleasa de parinti pentru copiii lor, in pandemie

Sa fii parinte nu este deloc lucru usor, iar sa fii parinte in pandemie devine o adevarata aventura, unde responsabilitatea capata conotatiile unui test dificil, cu multe variante de raspuns, fara un final si fara barem de corectare. Starea de bine a copilului este crezul unui parinte, iar sanatatea psihica si fizica a acestuia trebuie sustinute, indiferent ca este pandemie sau nu.

In acest context, Acvatic Bebe Club a deschis un mic sondaj prin care a intrebat 100 de parinti ce activitati au ales pentru copiii lor in pandemie si care sunt detaliile pe care le urmaresc in contextul pandemic.

75% dintre parintii intervievati duc copiii la inot

Dintre toate activitatile, cea preferata de catre parintii romani este inotul. Cu cele mai mari beneficii asupra organismului copilului, aceasta activitate fizica este adecvata oricarei varste, mai ales ca antrenamentele acvatice pot sa inceapa chiar de la 4 luni de viata. Ca urmare, majoritatea parintilor intervievati au ales ca activitate principala pentru copiii lor inotul in perioada pandemiei.

”Viata lor nu trebuie sa se opreasca din cauza pandemiei. Eu imi duc ambii copiii la inot si i-am dus mereu atata vreme cat a fost deschis bazinul. Respectam regulile, dar trebuie sa fim constienti ca cei mici au nevoie sa comunice, sa se joace. Sportul este necesar copiilor, iar inotul se face cu distantare, vrei nu vrei, nu poti inota nas in nas cu un alt copil. Si apa tratata a bazinelor scade riscul de infectare”, spune Andreea, una dintre mamicile participante la sondaj.

Acvatic Bebe Club constientizeaza nevoia tot mai mare a parintilor romani de a oferi copiilor posibilitatea unei educatii acvatice corecte si in conditii de siguranta. Iar aceasta dorinta este de luna aceasta cu un grad mai mare de implinire deoarece s-a deschis si cea de-a doua locatie Acvatic Bebe Club, in cartierul Primaverii in Bucuresti, la fel de primitoare si cu la fel de multa atentie acordata sanatatii si confortului micilor clienti.

Principalele motive care au determinat parintii romani sa aleaga inotul ca activitate principala pentru copiii lor in timpul pandemiei:

  • Bazinele de inot sunt suficient de mari pentru a se respecta regulile de distantare;
  • Sunt putini copiii in grupe;
  • Nu este permisa prezenta parintilor in zona bazinelor (se reduce riscul de expunere al copiilor);
  • Cluburile de inot acorda o atentie deosebita masurilor de siguranta, de la triaj, la purtarea mastilor si la igienizarea apei din bazin

Pe langa inot, 20% dintre parintii intervievati au ales ca activitate principala dansurile, artele martiale sau sporturile cu mingea, precum tenis, fotbal, handbal sau baschetbal.

Numai 5% dintre parinti au renuntat la orice tip de activitate cu intalnire fizica, optand pentru activitati online.

Care sunt regulile de siguranta pe care parintii trebuie sa le ia in considerare la un club sportiv?

In contextul pandemic cluburile pentru copii dedicate activitatilor sportive au sporit masurile de siguranta, atat ca obligatii impuse de Ministerul Sanatatii, ci si ca un suport adus parintilor care isi doresc sa aiba garantia ca aduc copilul intr-un mediu sigur.

Carmen Dumitru, manager Acvatic Bebe Club, un club de inot dedicat in principal bebelusilor cu varste cuprinse intre 4 luni si 48 luni, subliniaza cat este de important ca un astfel de loc sa ofere siguranta sanatatii copiilor dar si linistea parintilor in contextul acestor timpuri atipice:

”Am fost mereu vigilenti si atenti privind siguranta si sanatatea copilasilor care vin la clubul nostru si cu atat mai mult in aceasta perioada ne dorim sa asiguram  o serie de masuri suplimentare pentru a spori conditiile de siguranta si de a ne alinia la responsabilitatea colectiva de a opri raspandirea virusului (…). Copiii, mici si mari, au nevoie de activitati, de socializare. Iar inotul este cel mai sigur sport pentru copii. Sustine dezvoltarea sistemelor muscular si osos, imbunatateste echilibrul, coordonarea si postura, aspecte extrem de importante pentru organismul in crestere al celor mici.” spune Carmen Dumitru, manager Acvatic Bebe Club.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s