Ce vedem la Teatrul Ion Creanga in luna Ianuarie

Se spune ca la inceput de an este benefic sa analizezi cu atentie propria lista de obiceiuri, apoi sa elimini ce nu e benefic si sa adaugi activitati noi! Indiferent de care parte a baricadei va aflati, un obicei bun de pastrat sau adaugat este intalnirea directa dintre actor si spectator, care se petrece in universul magic al salilor de spectacol.
Acestea fiind spuse, va invitam sa parcurgeti programul de activitati al prietenilor nostri de la Teatrul Ion Creanga, care incep anul in forta cu multe spectacole si activitati creative, numai bune de a petrece timp de calitate in familie!

CUTInE (0-3 ani)
12.01, ora 18:00, Sala Mica
CUTInE este un spectacol care ne da posibilitatea tuturor, de la mici la mari si de la mari la mici, sa transformam un spatiu si un obiect in ceea ce ne indeamna creativitatea. Vom pune cutie langa cutie si vom forma prin dans, miscare si emotie noi constructii: un zid, un tunel, un pod, un labirint, un bloc, o casa – locuri metaforice si locuri fizice pe care le vom explora in joaca in aceasta aventura.

Amintiri intr-o valiza (2-5 ani)
13.01, ora 18:00, Sala Mica
Plimbate prin intreaga lume – si aduse cu grija acasa – amintirile din valiza noastra sunt imbracate in straturi de sens. Un prilej de bucurie pentru cei mici, care urmaresc cu entuziasm cum obiecte aparent obisnuite se transforma intr-o invitatie la joaca si o ocazie pentru cei mari de a privi cu alti ochi bagajul experientelor care ne insotesc.

Prostia omeneasca (4+)
14.01 & 27.01, ora 18:00, Sala Mica
Bazat pe un discurs teatral de tip non-verbal, spectacolul imbina mijloace de expresie diverse: pantomima, clovnerie, muzica live si dans, transpunand farmecul si oralitatea operei lui Creanga intr-o montare dinamica si muzicala. si-am incalecat pe-o sa, si v-am invitat sa vizionati povestea noastra asa.

Apolodor pinguinul calator – Atelier creativ (4+)
15.01, ora 10:00, Sala Mica
Pinguinii sunt printre cele mai indragite si amuzante animalute! Figurile lor fac parte din viata celor mici fie sub forma de jucarii de plus pufoase, fie ca personaje importate din povesti sau desene animate. Dar ce-ar fi daca ne-am crea fiecare propria figurina dupa asemanarea celebrul Apolodor pinguinul calator? in cadrul atelierului puteti deprinde o tehnica cat se poate de simpla prin care veti crea cele mai simpatice figurine care pot fi utilizate ca elemente de decor sau chiar pe post de suport de carte.

O poveste a porcului (5+)
15.01, ora 11:00, gazduit de Teatrul National de Opereta si Musical „Ion Dacian”
Pentru a alunga singuratatea din viata lor, doi batrani aleg sa ofere o sansa oricarei fiinte le apare prima in cale si astfel se pricopsesc cu un porc drept fiu. insa acesta nu este o fiinta obisnuita, ci una inzestrata cu puteri magice! Cum anume vor fi rasplatiti parintii pentru fapta lor si ce alte peripetii ii mai asteapta, aflam impreuna urmarind povestea de pe scena.

Hainele cele noi ale imparatului (3-6 ani)
16.01, ora 10:00 & 11:30, Sala Mica
Luminatia Sa, maritul imparat prea bine imbracat si foarte laudat are tot timpul nevoie de aplauze si complimente. Lui nu-i pasa de regat; toata ziua viseaza tesaturi fine si broderii de calitate, de fiecare data unele mai noi si mai grozave. Dar cand supusii sai ajung la capatul puterilor si al rabdarii, imparatului i se pregateste o surpriza.

Magia ghicitorilor (3-6 ani)
16.01, ora 17:00, Sala Mica
Doua universuri diferite – lumea ghicitorilor si lumea trucurilor magice – se intersecteaza intr-un punct: acela al distractiei. Rezultatul este un spectacol interactiv si educativ, in care giumbuslucurile alterneaza cu intrebari care ne hranesc curiozitatea, ne antreneaza logica si ne dezvolta capacitatea de intelegere. Pentru ca daca noi, cei din public, nu stim raspunsurile, cei doi maestri amfitrioni de pe scena, magicianul si ghicitorul, ne vor provoca sa le descoperim impreuna!

ImpreLuna (0-3 ani)
19.01, ora 18:00, Sala Mica
„ImpreLuna” este povestea unei calatorii din centrul Pamantului pana in inaltul cerului, in care intamplarile mai mult se simt decat se traiesc, in care Luna e moale ca un burete si planetele asteapta rabdatoare sa fie descoperite. Un spectacol despre tesatura din care este croita imaginatia, si care invita micutii spectatori sa exploreze universul teatral din bratele parintilor, de pe confortul pernutelor colorate sau chiar de-a busilea, din mijlocul salii de spectacol.

Pinguinii melomani (3-6 ani)
20.01, ora 18:00, Sala Mica

Au fugit de la circ, au decis sa calatoreasca la Polul Sud si se gandesc sa-si infiinteze propria orchestra. Recunoasteti descrierea? Pingunel si Pingunica, cei doi mici pinguini melomani – inarmati cu un munte de curaj si vise pe masura – ne-au pregatit o noua lectie despre muzica, despre dedicare si despre incredere in propriile forte. si mai ales despre prietenie, pentru ca in Clubul PinguinilorMelomani suntem cu totii o mare familie.

Tehnici creative de print manual – Atelier Waldorf (6+)
22.01, ora 10:00, Sala Mica

Fiecare urma sau amprenta pe care o lasam spune o poveste sau exprima un sentiment. in cadrul acestui atelier copiii vor invata tehnici de print manual prin care vor imprima diferite forme pe foaia de desen: fie unele imaginate si creative, fie reprezentative pentru ei sau chiar fidele unor elemente din natura. Toate acestea insumate vor scrie povestea propriilor emotii. Atelierul se adreseaza deopotriva parintilor si copiilor.

De-a Micul Print (4-6 ani)
22.01, ora 17:00, Sala Mica

in dorinta de a aduce filosofia Micului Print aproape de copiii intre 4 si 6 ani, care abia incep sa se plimbe din planeta in planeta, echipa Teatrului Ion Creanga pleaca intr-o foarte serioasa calatorie de explorare a celebrului text. Alaturi de micutii spectatori, vom cerceta si ne vom juca, vom pune intrebari si vom crea labirinturi, pentru ca, la final, sa putem deosebi un elefant din burta unui sarpe de o palarie.

Pernuta somnoroasa (0-3 ani)
23.01, ora 10:00, Sala Mica

Cand lumina se stinge… povesti cu umbre si forme incep sa apara, iar jocuri noi sunt inventate in acest moment plin de mister. Copilul poate sa adoarma intr-un submarin, sub apa sau intr-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate si sa se trezeasca in patul sau, ca printr-o magie

Calatorii prin galaxii (4+)
26.01, ora 18:00, Sala Mica

Se stie despre Soare ca este steaua in jurul careia se invarte planeta noastra, iar despre Luna ca este un corp astronomic care se invarte in jurul Pamantului. Dar ce stiu Soarele si Luna despre celelalte planete? Poti sa afli pornind alaturi de noi intr-o aventura prin univers!

Mai multe detalii pe www.teatrulioncreanga.ro

Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s