Ce faci cu viata profesionala dupa ce devii mama?

De cele mai multe ori, nevoia de a-i oferi copilului cat mai multa atentie si grija muta interesul unei mame de la viata profesionala la viata de familie.

Intr-adevar, venirea pe lume a copilului si noile responsabilitati pe care le presupune cresterea si ingrijirea lui schimba major prioritatile unei femei, cel putin in primele luni sau ani de maternitate.

In ciuda tuturor provocarilor, grijilor si oboselii pe care le asociem cu cresterea unui copil, nicio mama nu regreta timpul petrecut alaturi de copilul ei, cu atat mai mult cu cat primii ani din viata unui copil sunt plini de etape unice, de un farmec aparte, cum ar fi primii pasi sau primele cuvinte.

Nevoia de a fi alaturi de propriul copil nu este, insa, singura ce se cere implinita, astfel ca femeile au nevoie sa analizeze optiunile profesionale si sa-si adapteze cerintele vietii profesionale la noile lor interese familiale.

Pentru fiecare mama in parte, decizia privind activitatea profesionala este influentata de o multitudine de factori.

Unele aleg sa se intoarca la acelasi job, unde pot avea dificultati sa negocieze un program flexibil, care le permite sa ramana mame implicate, alocand suficient timp familiei.

Alte mame nu se mai regasesc deloc in fostele cariere si simt nevoia de o reconversie profesionala radicala, apeland adesea la sustinerea si recomandarile altor mame, care au trecut prin astfel de transformari.

Nu in ultimul rand, unele mame simt nevoia sa se dedice exclusiv cresterii copiilor pentru o perioada mai lunga de timp.

In aceste situatii, insa, pot aparea dificultati in negocierile cu partenerul de cuplu, nevoit sa preia cu totul responsabilitatile financiare ale familiei.

Indiferent de factorii care stau la baza deciziilor privind activitatea profesionala, mamele au nevoie de informatii corecte si relevante, care sa le ajute sa ia decizii asumate.

Despre ce faci cu viata profesionala dupa ce devii mama se va discuta la intalnirea online gratuita din 3 noiembrie, de la ora 21:00, dedicata mamelor si femeilor insarcinate.

Evenimentul este organizat in cadrul proiectului Femei care inspira si le va avea ca invitate pe expertul financiar Anamaria CiuhutaUrania Cremene, Ela Craciun si Feli Donose, care vor impartasi din experientele lor.

Detalii despre eveniment se gasesc aici.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s