UNICEF sarbatoreste Ziua Internationala a Drepturilor Copilului

Ziua Internationala a Drepturilor Copilului marcheaza adoptarea, in 1989, de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite, a Conventiei cu privire la Drepturile Copilului, cel mai important acord semnat de statele care au promis sa apere drepturile copiilor.

Acest document defineste care persoane sunt copii, toate drepturile acestora si responsabilitatile statelor. Toate drepturile sunt sau au legatura unele cu celelalte, au importanta egala si nu le pot fi retrase copiilor.

Anul acesta, pe 20 noiembrie, copiii preiau roluri foarte vizibile ale adultilor in mass-media, viata politica, companii, activitati sportive si in emisiuni de divertisment, pentru a-si putea transmite mesajele si a vorbi despre lucrurile care sunt importante pentru ei.

Tot pentru a marca aceasta zi, cladiri-simbol din Romania si din lume vor fi iluminate in albastru – culoarea UNICEF – pentru a arata sprijinul pentru drepturile copilului.

De asemenea, parintii si cei care ii au in grija pe copii ii pot invata pe acestia care sunt drepturile lor prevazute in Conventia adoptata in 1989.

O versiune adaptata pentru copii poate fi accesata si descarcata de aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s