Tutorial: Pisica dintr-o rola de carton

Banalele role de carton ramase de la hartia igienica sau de la prosoapele de hartie din bucatarie pot deveni materie prima pentru o multime de activitati simpatice de reciclare creativa.

Cu imaginatie si cu putin ajutor din partea unuia dintre parinti, orice copil se poate amuza de miraculoasa transformare din rola de carton intr-o pisicuta.

Activitatea are un grad redus de dificultate, poate fi realizata de copii de cel putin 5-6 ani si dureaza intre 20 si 30 de minute.

Etapa 1: Pregateste-ti materialele:etapa1

  • O rola de carton
  • Doi ochisori mobili
  • Un mic dreptunghi de hartie
  • Lipici
  • Vopsea de diverse culori. Poate fi vopsea acuarela, tempera sau acrilica. Pentru pisica din exemplu am folosit vopsea rosie, albastra si alba
  • O pensula si un pahar cu putina apa, pentru spalat pensula.

Etapa 2: Indoaie partea superioara a rolei de carton astfel incat sa acoperi gaura si sa formezi doua colturi care vor deveni urechile pisicii. Lipeste apoi cu putin lipici bucatica de hartie peste partea pe care tocmai ai indoit-o.etapa2

Etapa 3: Vopseste viitoarea pisica in orice culoare vrei! Noi am amestecat putin rosu si alb si am obtinut un roz vesel, pe care l-am aplicat intr-un strat subtire pe toata suprafata rolei de carton.etapa3Etapa 4: Aplica cei doi ochisori mobili, cu ajutorul lipiciului.

etapa4Etapa 5: Picteaza mustatile, genele, urechile si boticul pisicii. Noi le-am pictat cu mov, culoare pe care am obtinut-o amestacand rosu cu albastru.etapa5Etapa 6: Personalizeaza-ti pisica dupa preferinte. Noi am accesorizat-o cu cateva buline albastre. etapa6Este atat de simplu sa-ti imbogatesti colectia de jucarii cu o figurina din carton!

Arata-ne cum ai realizat tu pisica, in rubrica de comentarii.

Autor articol: CreativeArts.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s