Jucarie creativa: cufar de comori dintr-o cutie de carton

Intr-o casa cu copii ai mereu nevoie de cutii in care sa depozitezi fie jucarii, fie haine care raman mici sau tot felul de „accesorii” care umplu casa. Inseamna ca ai tot ce-ti trebuie pentru a pune in practica o noua idee de jucarie creativa: cufar de comori dintr-o cutie de carton.

Daca ai o cutie de carton in plus iti recomandam sa o transformi intr-un cufar de comori, in care copilul tau sa stranga amintirile din vacanta de vara. Noi credem ca il va incanta ideea de a colectiona „comori” din calatoriile sau plimbarile pe care le veti face impreuna si de a strange, la un loc, toate creatiile sale de peste vara, fie ca sunt desene, picturi sau alte creatii originale.

Iata si lista cu materialele necesare:

  • o cutie de carton
  • cateva bucati de carton
  • banda adeziva
  • centimetru de croitorie
  • marker
  • foarfeca/cutter
  • optional (pentru decorat cufarul): creioane, carioci, hartie colorata, etc.

Desi este destul de simplu de realizat cufarul de comori din cutia de carton, trebuie sa urmezi cu atentie cativa pasi, pentru a obtine capacul arcuit al cufarului. Iata ce ai de facut:

Taie trei din cele patru clapete care inchid cutia, lasand atasata la cutie doar una (pe lungime).

Decupeaza cele doua clapete mici (de pe latime) in forma de semicerc, avand grija ca baza semicercului sa fie la latimea cutiei. Ca sa te asiguri ca cele doua semicercuri sunt identice, realizeaza-l pe cel de-al doilea folosindu-l pe primul ca sablon.

Foloseste rola de banda adeziva pentru a curba usor bucata dreptunghiulara, apoi lipeste-i pe laterale cele doua semicercuri. Ai obtinut, astfel, capacul cufarului cu comori.

Curbeaza usor si clapeta pe care ai pastrat-o atasata la cutie si lipeste capacul de ea, in asa fel incat clapeta sa fie in interiorul capacului.

Mai ramane sa faci doar inchizatoarea, folosind cu ingeniozitate banda adeziva si cateva bucati mici de carton (ca in imaginea de mai jos).

Poti acum sa-l inviti pe cel mic sa decoreze cutia de comori folosind creioane colorate sau carioci, poate chiar hartie colorata sau abtibilduri. Pana la urma, este cufarul lui cu comori si ar trebui sa fie liber sa il personalizeze dupa bunul plac.

Sursa: http://www.createinthechaos.com


otter.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s