Strabismul la copii

Atunci cand observam ca micutului nostru ii fuge un ochisor e cazul sa mergem la doctor. Strabismul reprezinta o lipsa de paralelism a axelor oculare. Un ochi se uita fix, iar celalalt fuge. Strabismul poate fi convergent sau divergent. Fuga ochiului poate fi de la oboseala sau cand copilul cade pe ganduri. Parintii trebuie sa mearga neaparat la un consult oftalmologic, cat mai repede dupa ce isi dau seama. In primele 6 luni este normal, daca persista insa obligatoriu sa mergem la doctor.

Consultul unui copil de cateva luni se face prin urmarirea obiectelor, ulterior se pun picaturi si cu retinoscopul se afla diopria.

80% din cazurile de strabism se trateaza cu purtatul ochelarilor. Ochelarii pentru copii sunt de silicon, iar lentilele din policarbonat.

Roxana Cozubas, medic oftalmolog, ne explica ce inseamna si cum putem trata strabismul la Traieste sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Nu rata! Promotii grozave Chicco pregateste, de cele de Black Friday aminteste! Campanie valabila in magazine si online in perioada 07.12-31.12.2017
otter.ro

Lasă un răspuns