Green Parenting la Ziua Pasarilor

Vino sa sarbatoresti natura, la Ziua Pasarilor, prin activitati adresate copiilor si parintilor!

Evenimentul este gazduit de Muzeul Satului Dimitrie Gusti, duminica, pe 5 aprilie, intre orele 11:00 si 18:00. Participantii vor avea parte de o sumedenie de activitati, precum: ateliere de cuiburi si pasari, jocuri in natura, muzica, creativitate, miscare in aer liber, face painting, proiectii video, picnic & networking.

Intre orele 11:00 si 15:00, se vor face tururi ornitologice. Plecarile se fac din ora in ora, de la Cartierul General (copacul mare, imediat dupa intrarea in curtea muzeului).

La Foisor, vor fi proiectii video – „Soimul Dunarean” si „Acvila Tipatoare Mica” – si workshopuri educationale, tinute de Active Family Center, ONG Sanatate pentru Viata – Green Parenting, Blue Point Vet si Centrul Medical Academia.

Iar la Pajistea Verde Biserica Racaciuni va fi Zona de Picnic & Networking Pentru Parinti & Copii, Viitori Parinti “Green”, intre 11:00 si 17:00. Tot acolo vor fi atelierele de cuiburi, hranitori, quilling si bijuterii.

Ziua Pasarilor este o traditie romaneasca sarbatorita pe 1 aprilie. Sarbatoarea dateaza din perioada interbelica, fiind reinviata in 1993, la initiativa Societatii Ornitologice Romane. SOR, in colaborare cu Muzeul Satului, din anul 2006, organizeaza acest eveniment la Bucuresti.

Ziua Pasarilor reprezinta si un “semnal de alarma” prin care vrem sa-i invatam pe copii cat de importanta este ocrotirea pasarilor, care sunt indicatorii esentiali ai sanatatii ecosistemelor. Aproape 12% din cele peste 10.000 de specii de pasari din lume ar putea sa dispară in urmatorul secol, iar supravietuirea lor depinde de sprijinul acordat de oameni pentru protejarea lor.

Green Parenting-ul este un concept de crestere si educare a copiilor in familie prin stiluri de educatie alternativa, sanatate holística, hrana sanatoasa, spirit de initiativa, creativitate, responsabilitate fata de mediul inconjurator. Proiectul GREEN PARENTING este initiat si sustinut in Romania de ONG Sanatate pentru Viata, cu sloganul “Educa-ti Copilul Sa Traiasca Sanatos”.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s