Dam startul la Crosul Familiei!

In acest final de saptamana, parintii si copiii sunt asteptati la Crosul Familiei, evenimentul dedicat stilului de viata sanatos.

Asociatiile Emovere si Ro Club Maraton, cu sprijinul Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti si a Bayer Romania, organizeaza Crosul Familiei in aceasta toamna. Evenimentul are loc sambata, 25 octombrie, incepand cu ora 10.00, in parcul Alexandru Ioan Cuza (fost I.O.R.), din sectorul 3, Bucuresti si isi propune sa fie un manifest al adoptarii unui stil de viata sanatos pentru familiile din Romania.

Peste 400 de mamici, tatici si copii sunt asteptati la linia de start a Crosului Familiei. Concurentii se vor putea inscrie la intrarea principala a parcului Alexandru Ioan Cuza, in intervalul 10.00 – 11.00.

La eveniment vor fi prezente doua invitate speciale care si-au dovedit de-a lungul timpului iubirea si pasiunea pentru miscare si care sunt o dovada concreta a beneficiilor adoptarii unui stil de viata sanatos. Carmen Bruma si Elisabeta Lipa vor da startul Crosului Familiei. La final, familiile participante vor primi mere sanatoase de la Irinuca, medalii si diplome, iar cele castigatoare, premii din partea Bayer, sustinatorul oficial al Crosului.

Din 2010, am cautat impreuna cu sportivii de la Ro Club Maraton si cu psihologii nostri o solutie pentru a aduce parintii si copiii impreuna in parc sa se bucure de miscare. Am cunoscut de atunci mii de campionii ai sanatatii, care au dus mai departe mesajul nostru de viata echilibrata, in care sportul si alimentatia sanatoasa sunt esentiale atat pentru copii, cat si pentru parinti”, declara Monica Popescu, presedintele Asociatiei EMOVERE.

Crosul Familiei se va desfasura pe trasee separate pentru echipe formate din cate un parinte alaturi de copilul sau, in functie de varsta copilului. Fiecare echipa va primi cate un numar si cate o panglica pe care ambii membri o vor tine in mana, fiind nevoiti sa isi adapteze reciproc ritmul in care alearga.

O familie care adopta un stil de viata sanatos este mai activa, are o alimentatie mai corecta, petrece mai mult timp in aer liber, se odihneste mai bine (sursa: Fundatia Americana de Studiu al Somnului), prin urmare poate fi considerata mai fericita (sursa: Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti). Adoptarea unui stil de viata sanatos poate creste durata de viata a membrilor unei familii. Este important ca parintii sa se informeze si sa isi educe micutii in legatura cu beneficiile miscarii sau a alimentatiei sanatoase. Totodata, parintii trebuie sa constientizeze faptul ca exemplul personal este cel care isi va pune amprenta asupra evolutiei viitorului adult.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s