1.000 de scoli inscrise in programul “Europa, casa noastra”

Programul „Europa, casa noastra”, prin care oficialii europeni si alte personalitati sunt invitate la intalniri cu elevii din scolile pe care le-au absolvit, a atras deja 1.000 de scoli din Romania, la doua luni de la lansare, anunta Chelgate Romania, care deruleaza proiectul in numele Reprezentantei Comisiei Europene.

“Europa, casa noastra” ofera, de asemenea, oficialilor europeni ocazia de intra in dialog cu elevi si profesori de la fostele scoli prin participarea la actiunea “Inapoi la scoala” (Back to school), o initiativa a Comisiei Europene, prin care oficialii sunt incurajati „sa aduca Europa mai aproape de cetatenii ei tineri”.

Scolile si liceele care vor sa se inscrie in program o pot face pe site-ul www.europacasanoastra.ro.

Pana la aceasta data s-au efectuat aproape 50 de vizite in scoli din 17 judete. Iar pana la incheierea anului scolar, se estimeaza ca se vor face inca 50 vizite, la care vor participa personalitati publice locale, regionale, nationale si europene.

Pana acum programul “Europa, casa noastra” a oferit elevilor din Romania ocazia de a intalni si dialoga cu personalitati precum Margareta Paslaru, Vlad Mirita, Adriana Saftoiu, Florin Grozea, Sanda Nicola, Monica Davidescu, Cristina Lucaci si Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei si altii.

Sursa: Evz.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s