Somnul bebelusului: Mitul cu cele 16 ore

Somnul bebelusului: Mitul cu cele 16 ore

Cu toate ca specialistii spun ca somnul bebelusului poate dura si pana la 16 ore pe zi, realitatea arata altfel. Cum dorm copiii in primii ani de viata si cum le creezi un program de somn? Afla acum, la Parinti de Pici.

„Eu cand am aflat ca un nou-nascut poate sa doarma, in primele saptamani, chiar si 17-18 ore din 24, mai aveam putin si chiuiam de bucurie. Imi si imaginam copilul adancit cate 10 ore intr-un somn divin, cu un mare zambet pe fata”, povesteste Georgiana, mama de pici. „Realitatea a dat buzna in timp ce visam si mi-a pus copilul in brate… care numai cum ma asteptam eu nu dormea.”

Desi este adevarat ca, pe parcursul a 24 de ore, somnul bebelusului poate numara si 16 ore, copilul nu are un program de somn bine definit. Puiul tau va dormi jumatate de ora, se va trezi cu pofta de lapte, poate va adormi inca 10 minute chiar cat il tii la san, se mai trezeste, iar mai adoarme si tot asa. Somnul sau nu este unul sustinut si atunci este nevoie sa te adaptezi si tu. Iar, pe timp de noapte, pregateste-te pentru vreo 2-3 treziri de alaptare.

Ce faci pentru a-i crea micutului tau un program de somn? Afla acum, la Parinti de pici.

 

Somnul bebelusului se regleaza in timp

Pentru a-i crea puiului tau un program de somn, nu trebuie sa astepti sa adoarma singur. Vor fi momente in care curiozitatea il va indemna sa stea treaz mai mult decat poate sa duca organismul lui.

Pentru a evita situatiile in care copilul devine nervos din cauza oboselii, poti incepe sa il pui la somn din trei in trei ore. Vei observa ca, in timp, somnul bebelusului va deveni mai sustinut in timpul noptii.

De asemenea, noteaza-ti intervalele in care puiul tau doarme, chiar si daca e vorba doar de 10 minute. Astfel, iti va fi mai usor sa stii cand este copilul obosit si vei putea sa ii reglezi programul de somn fara plansete, tipete sau alte probleme.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s