Reteta pui cu lamaie si chiftele de cartofi – pentru copii

Ingrediente pui cu lamaie si chiftele de cartofi

Ingrediente Pui cu lamaie si chiftele de cartofi – pentru trei portii : trei pulpe de pui, doua lamai, sase linguri de ulei de masline, o lingura de busuioc tocat marunt, 700 de grame de cartofi, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare :

Intr-un vas amestecam busuiocul, trei linguri de ulei de masline, sucul de la cele doua lamai, sare si piper. In aceasta marinata punem pulpele si le lasam la frigider, acoperite cu o folie alimentara, timp de 30 de minute. Dupa expirarea timpului, le asezam intr-o tava, punem 150 de mililitri de apa sau supa de legume si dam la cuptor pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc. Neaparat sa stropiti carnea din cand in cand cu sosul din tava. Acum trecem la prepararea chiftelelor de cartofi. Curatam cartofii apoi ii fierbem pe jumatate si ii dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie punem restul de ulei, adaugam cartofii, condimentam cu sare si piper si le lasam timp de trei-patru minute pe foc, amestecand mereu. Cu ajutorul a doua linguri, portionam apoi compozitia de cartofi si formam chiftelele, pe care le prajim pe ambele parti. Asezam pe un platou : carnea in mijloc si chiftelele de cartofi pe margine, cu feliute de lamaie si rosii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s