Reteta escalop cu ciuperci

Ingrediente escalop cu ciuperci

Daca te-ai intors de la scoala sau de la joaca si te-ai spalat si pe maini puneti un sortulet la brau, chiama toata casa si hai sa ne apucam de treaba ca ne este tare foame …

Ingrediente: 4 cotlete de porc, o jumatate de kg de ciuperci, o ceapa, o cutie de rosii in suc propriu, o legatura de patrunjel, putin unt, cateva linguri de ulei, putina faina, un pahar cu vin alb, 4 cartofi, putin lapte si desigur sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Inainte de toate, aduna toata familia in bucatarie.

Acum trebuie sa repartizam sarcinile. Cum? Foarte simplu.

Mama se va ocupa de pudrarea cotletelor cu faina si prajirea lor in ulei incins. Intre timp, tu speli bine rosiile si ciupercile si le cureti de pielita, apoi il rogi frumos pe tata sa taie legumele felii.
Carnea o pui intr-o tava, iar, deasupra legumele taiete felii. Mai ai de turnat vinul peste toate ingredientele si sa lasi in cuptor pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Intre timp, o rogi pe mama sa te ajute sa cureti 4 cartofi pentru piure.
Dupa ce i-ati curatat, pune-i la fiert intr-o oala cu apa sarata. Cand s-au fiert, paseaza-i cu o furculita, adauga putin lapte si putin unt, amesteca bine si gata piureul.
Serveste escalopul cu ciuperci alaturi de piure si nu uita sa presari deasupra patrunjel verde tocat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s