Provocarile copilului in familia monoparentala

Provocarile copilului in familia monoparentala

Din varii motive, un copil poate creste cu un singur parinte. Ce ii spui micutului care creste fara mama sau fara tata? Ce provocari il asteapta in familia monoparentala si cum il ajuti sa treaca peste ele? Afla raspunsurile acum, la Meditatii pentru parinti.

Cazurile in care vorbim de o familie monoparentala sunt diverse. Cel mai frecvent, este vorba despre divortul parintilor, caz in care, de fapt, copilul poate avea doua familii monoparentale (cat timp niciunul dintre parinti nu s-a recasatorit). Alte motive pot fi decesul unuia dintre parinti sau situatia in care mama a hotarat sa faca un copil de una singura si nu se stie cine este tatal.

Oricare ar fi cazul, ideal este sa fii sincer cu cel mic. Intr-un limbaj adecvat varstei, spune-i copilului ce s-a intamplat si de ce sunteti doar doi si nu trei sau mai multi. Altfel, cel mic isi va crea in minte propriul scenariu care ar putea fi mai rau decat realitatea. Si nu iti inchipui ca prichindelul nu va pune intrebari, din moment ce va observa ca alti copii au doi parinti, iar el doar unul.

Apoi, este bine sa te pregatesti din timp, daca ai cum, pentru provocarile presupuse de familia monoparentala. Sunt chestiuni care tin de emotiile copilului, de nevoia sa de a avea in viata ambele modele, atat matern cat si patern. Totodata, sunt si sentimentele parintilor, care se pot rasfrange asupra copilului.

„Sunt multe schimbari in viata unui copil intr-o familie monoparentala, comparativ cu un copil care creste cu doi parinti”, explica Gabriela Saulea, presedinte Asociatia Calatoria Divortului.

Mai multe despre copilul in familia monoparentala iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s