Program Excelsior – Aprilie 2017

Program Teatrul Excelsior – Aprilie 2017

In luna aprilie, copiii mici si mari sunt asteptati la Teatrul Excelsior, cu o multime de spectacole pentru toate gusturile, de la pantomima si basmele copilariei, pana la adaptari moderne si comedii pentru adolescenti. Iata spectacolele lunii.

iHAMLET, 07 aprilie, ora 19.00

  • de Elise Wilk, regia Catinca Draganescu
  • Cu: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan / Vladimir Purdel, Vlad Pavel

Bazat pe un text nou, inspirat din personajul shakespearian, iHamlet este un spectacol de teatru hi-tech, asemeni unui 3D filmat la turatie maxima, care vorbeste despre inadaptarea personajului principal, refuzul de a se conforma realitatii si despre conflictul dintre generatii. Limbajul scenic creat imbina expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiectiile video, noile tehnologii si realitatea virtuala pentru a construi o experienta senzoriala intensa, un Hamlet al acestei generatii, un Hamlet al zilelor noastre.

INTERZIS SUB 18 ANI, 8 aprilie, ora 20.00 (Sala Studio)

  • de Mihaela Michailov, regia Lenus-Teodora Morar
  • Cu: Iulia Samson, Andreea Sovan / Teodora Daiana Pacurar, Ion Bechet, Raluca Botez

Interzis sub 18 ani  este spectacolul confruntarii dintre generatii. Dintre Lulu, o adolescenta de 17 ani si parintii ei divortati. „De o parte sunt copiii care vor sa decida pentru ei, coplesiti la un moment dat de apasarea propriilor decizii, de cealalta parte sunt parintii care traiesc intre semi-maturizare, absenta temporara si hiper-implicare in viata copiilor. Copiii cautându-si bezmetic un sens si parintii care le vor tot binele din lume. Doar ca, uneori, „binele ii incurca pe toti”. (Mihaela Michailov)

TARAMUL POVESTILOR, 9 aprilie, ora 11.00

  • de Stelian Milu
  • Cu: Cosmina Dobrota, Annemary Ziegler, Tudor Pirvu, Stelian Milu, Marian Radulescu, Emilian Mârnea, Ciprian Cojenel, Iulia Vasilescu, Jassmine Cristina Glodeanu, Silvana Ionescu

Personajele acestui tarâm sunt cei mai indragiti eroi si eroine din basme: Motanul Încaltat, Rapunzel, Cenusareasa, Frumoasa Adormita, Alba ca Zapada, Alladin si Jasmine, Hansel si Gretel, Craiasa Zapezii. Cu ajutorul lor aflam ca binele invinge intotdeauna raul, dar pentru asta ai nevoie de rabdare si perseverenta. Spectacolul ilustreaza, cu ajutorul povestilor copilariei, lupta dintre bine si rau prin aducerea in prim plan a invataturilor primite de la parinti si bunici.

FLUTURII SUNT LIBERI, 9 aprilie, ora 19.00

  • de Leonard Gershe, regia Erwin Simsensohn
  • Cu: Alex Calin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Serban Gomoi

Fluturii sunt liberi. „O poveste despre ambitie, vise si dezamagiri. O poveste despre Don, cel care vrea sa traiasca cu adevarat. O poveste despre Jill, cea care il invata sa o faca. O poveste despre doamna Baker si despre frica unei mame de a da drumul de la pieptul sau „puiului” care incearca sa zboare liber, de teama ca el sa nu-si frânga aripile. O poveste despre doi tineri care se gasesc, apoi se pierd, pentru ca in final… O poveste cu zâmbete si cu lacrimi in ochi…” (Erwin Simsensohn)

VRAJITORUL DIN OZ, 12 aprilie, ora 10.00

  • dupa Lyman Frank Baum, regia Petre Bokor
  • Cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveseanu / Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu, Pavel Bârsan / Marian Radulescu, Cosmina Dobrota, Ştefania Dumitru, Daniela Ionita-Marcu, Robert Robert Emanuel, Tudor Pirvu, Raluca Botez, Iulia-Diana Samson, Veronica Popescu, Dragos Ianosi, Oana Tofan

Vrajitorul din Oz scris de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani, este un basm de referinta al literaturii americane, ecranizat intr-un film hollywoodian mentionat adesea printre cele mai bune zece filme din toate timpurile. Preluând muzica din acest film, spectacolul urmareste povestea micutei Dorothy care, purtata de-o tornada, ajunge pe tarâmul fermecat a lui Oz. Doar dupa ce invata lectia prieteniei si a curajului reuseste sa se intoarca acasa.

THOMAS SAWYER, 12 aprilie, ora 19.00

  • dupa „Aventurile lui Tom Sawyer”, regia Horia Suru
  • Cu: Andrei Bradean, Emilian Mârnea / Aron Alexandru, Lucian Ionescu/ Andrei Radu, Ovidiu Usvat, Alexandru Ştefanescu, Daniela Ionita-Marcu, Aida Avieritei / Alina Petrica / Ioana Repciuc, Robert Radoveneanu, Oliver Toderita, Magicianul Antonio

Spectacolul Thomas Sawyer dezvaluie fascinanta lume a pustiului nazdravan, adusa la viata prin energia fanstastica a actorilor care cânta danseaza si improvizeaza, prin efecte vizuale surprinzatoare si.. numere de magie. Thomas Sawyer este un spectacol pentru toti cei care pastreaza inocenta copilariei, acel loc-fara-timp in care imaginatia devine cheia spre noi si noi aventuri. Pentru ca sa fii copil in lumea adultilor nu e chiar atât de usor, dar este cel mai frumos lucru din lume…!

DEGETICA, 13 aprilie, ora 10.00

  • dupa Hans Christian Andersen, regia Aurel Mitran
  • Cu: Ciprian Cojenel, Corina Dragomir, Annemary Ziegler, Veronica Popescu, Oana Tofan, Stelian Milu, Tudor Pirvu, Marian Radulescu, Mihaela Coveseanu, Ovidiu Usvat

Degetica, nascuta dintr-o floare de nufar din dorinta fierbinte a Mamei, este purtata de vânt impreuna cu prietenii ei Buburuza, Libelula si Fluturel, pe când se afla la joaca. Degetica se rataceste de prietenii sai si ajunge in tara de sub pamânt a Şobolului si a Matusii Şoarece, de unde este salvata de Rândunica, cea pe care fetita nu o lasase sa moara. Împreuna ajung in imparatia Luminii, unde il va intâlni pe ursitul sau, Printul Spiridusilor, pe prietenii de care s-a pierdut, dar si pe Mama sa.

ZANA ZORILOR, 20 aprilie, ora 10.00

  • dupa Ioan Slavici, regia Ilinca Stihi
  • Cu: Dan Clucinschi, Ciprian Cojenel, Ovidiu Usvat, Stefan Velniciuc, Robert Radoveneanu, Jeanine Stavarache, Raluca Botez, Cosmina Dobrota, Veronica Popescu, Iulia Diana Samson

Zâna Zorilor este probabil unul dintre cele mai frumoase basme ale copilariei noastre. Povestea Împaratului, care cu un ochi plânge si cu unul râde, si a celor trei feciori ai sai invita spectatorii in lumea fanteziei si a aventurii. Aici se vor intâlni cu Murgul pus mereu pe sotii, care graieste mai bine decât un om, cu teribila Sfânta Vineri, cu Petru, Luca si Matei, cei trei feciori ai Împaratului, cu balaurul naprasnic, cu duhul padurii si al florilor si cu cea mai frumoasa dintre fapturile ceresti si pamântesti, Zâna Zorilor.

CEA MAI FRUMOASA FLOARE DIN LUME, 20 aprilie, ora 18.00 (Sala Studio)

  • dupa o idee de Leon Magdan, regia Chris Simion-Mercurian
  • Cu: Oliver Toderita, Stefania Dumitru, Cosmina Dobrota, Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ciprian Cojenel, Cristina Vaduva

Povestea spune ca un rege intelept, care nu avea urmasi, vazând ca imbatrâneste, i-a chemat la palat pe cei mai experimentati consilieri ai sai pentru a hotari cine va conduce tara dupa ce el nu va mai fi. Niciuna dintre propunerile acestora nu-i sunt pe plac, astfel ca seara el cere ajutorul ingerului sau pazitor, convins ca forta divina ii va transmite in somn cel mai bun sfat. Si asa a fost. Doar cel cu sufletul curat putea mosteni regatul.

FLUTURII SUNT LIBERI, 21 aprilie, ora 19.00

  • de Leonard Gershe, regia Erwin Simsensohn
  • Cu: Alex Calin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Serban Gomoi

Fluturii sunt liberi. „O poveste despre ambitie, vise si dezamagiri. O poveste despre Don, cel care vrea sa traiasca cu adevarat. O poveste despre Jill, cea care il invata sa o faca. O poveste despre doamna Baker si despre frica unei mame de a da drumul de la pieptul sau „puiului” care incearca sa zboare liber, de teama ca el sa nu-si frânga aripile. O poveste despre doi tineri care se gasesc, apoi se pierd, pentru ca in final… O poveste cu zâmbete si cu lacrimi in ochi…” (Erwin Simsensohn)

#EMOJIPLAY, 22 aprilie, ora 19.00

  • Spectacol de teatru coregrafic de Gigi Caciuleanu
  • Cu: Ana Visan, Irina Strungareanu, Adrian Nour, Alexandru Calin, in alternanta cu Bianca Bor si Vlad Troncea

Pus in scena de cunoscutul coregraf si dansator Gigi Caciuleanu, #EmojiPlay imbina limbajul tri-dimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala lume bi-dimensionala a emoticoanelor. Pe zi ce trece suntem invadati de simboluri si abrevieri de tot felul. Emotiile sunt re-codificate in imagini stilizate si/sau concentrate in doar câteva litere. Spectacolul aduce, asadar, in prim plan transformarea comunicarii clasice intr-un cumul de semne universal recognscibile, prin intermediul unui limbaj codificat: cel corporal, cel al imaginilor (precum sunt Emoji-urile) sau cel al abrevierilor atât de folosite astazi.

CASA PISICII, 23 aprilie, ora 11.00

  • de Samuil Marsak, regia Lenus-Teodora Moraru
  • Cu: Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Stefania Dumitru, Ciprian Cojenel, Raluca Botez, Oliver Toderita, Annemary Ziegler, Dragos Spahiu, Cosmina Dobrota, Magda Condurache, Oana Tofan, Veronica Popescu

Casa pisicii este o poveste despre prietenie si altruism, despre felul in care personajul principal, Pisica, descopera cât de important este sa ai grija de cei din jurul tau atunci când esti instarit si sa apreciezi bunatatea, mai ales atunci când se revarsa din inima celor mai necajiti semeni. Dintre nenumaratii prienteni ai Pisicii, doar Pisoiul cel aparent neajutorat avea sa ii intinda o mâna la nevoie. Spectacolul este dedicat deopotriva copiilor si parintilor.

TIMEAHOLICS, 23 aprilie, ora 18.00 (Sala Studio)

  • de Bogdan Capsa, regia Anca Ciuclaru
  • Cu: Lavinia Sandru / Andreea Sovan, Ovidiu Usvat, Dan Clucinschi, Marian Radulescu, Robert Robert Emanuel, Iulia Samson, Andreea Sovan / Oana Tofan

TimeAholics este o tragicomedie care aduce in prim plan una dintre cele mai actuale teme ale lumii contemporane – lipsa timpului – si propune un exercitiu de imaginatie: cum ar arata viata noastra daca am putea sa cumparam Timp ? Spectacolul se adreseaza spectatorilor cu vârste de peste 12 ani si ofera tinerilor o perspectiva asupra prezentului si asupra viitorului, in egala masura.

O noapte furtunoasa, 24 aprilie, ora 19.00

  • de I. L. Caragiale, regia Stelian Milu, costumele Catalin Botezatu
  • Cu: Iulian Ilinca, Tudor Pirvu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Vladimir Draghia, Silvana Ionescu, Diana Dumitrescu

Astazi, când, la fel ca in vremea lui Caragiale, falsitatea tinde sa devina noua normalitate, spectacolul O noapte furtunoasa a fost conceput intr-o nota accentuat satirica ce subliniaza ridicolul unei lumi „poleite” cu minciuna, populata de (prea) multi indivizi care doar isi fabrica imaginea unei bune reputatii. Parvenitismul românului de altadata, portretizat de Caragiale cu luciditate, isi confirma astfel valabilitatea, intr-o montare efervescenta, marcata de un comic amar.

THE HISTORY BOYS, 26 aprilie, ora 18.30

  • de Alan Bennett, regia Vlad Cristache
  • Cu: Mihai Dinvale, Cristian Popa, Daniela Ionita-Marcu, Cristian Nicolaie, George Albert Costea, Alexandru Ion, Cezar Grumazescu, Gabriel Costin, Ionut Visan, Dan Clucinschi, Alexandru Voicu, Radu Mateuca

Actiunea se desfasoara la Cutlers’ Grammar School, intr-un traditional colegiu de baieti din Sheffield, Nordul Angliei. Obisnuitul stil de viata, nonconformist si indolent al elevilor din clasa de istorie, care se pregatesc pentru intrarea la facultate, este dinamitat de ambitiile directorului liceului. Acesta doreste cu ardoare ca scoala sa sa urce in clasamentul celor mai importante institutii de invatamânt. Iar tinta urmeaza sa fie atinsa prin reusita tinerilor absolventi la renumitele universitati Oxford si Cambridge.

MAGIA COPILARIEI, 27 aprilie, ora 10.00

  • un spectacol de Stelian Milu
  • Cu: Stelian Milu, Stefania Dumitru, Mihaela Coveseanu, Silvana Ionescu, Cosmina Dobrota, magicianul Antonio

Marele Vrajitor al celui mai fascinant tinut din lume, cel al copilariei, are un Spiridus care ii indeplineste toate dorintele. Cele trei Vrajitoare din Rasarit pun la cale un complot impotriva acestuia si ii vor aduce la palat un Ucenic cu totul aparte, pentru a-l inlocui pe Spiridus. Noul venit va bulversa intreg universul magic si, pentru intâia oara, cele mai neobisnuite scamatorii si fantezii vor deveni realitate. Complotul celor trei zgripturoaice de a-i rapi puterile Marelui Vrajitor esueaza.

#EMOJIPLAY, 27 aprilie, ora 19.00

  • Spectacol de teatru coregrafic de Gigi Caciuleanu
  • Cu: Ana Visan, Irina Strungareanu, Adrian Nour, Alexandru Calin, in alternanta cu Bianca Bor si Vlad Troncea

Pus in scena de cunoscutul coregraf si dansator Gigi Caciuleanu, #EmojiPlay imbina limbajul tri-dimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala lume bi-dimensionala a emoticoanelor. Pe zi ce trece suntem invadati de simboluri si abrevieri de tot felul. Emotiile sunt re-codificate in imagini stilizate si/sau concentrate in doar câteva litere. Spectacolul aduce, asadar, in prim plan transformarea comunicarii clasice intr-un cumul de semne universal recognoscibile, prin intermediul unui limbaj codificat: cel corporal, cel al imaginilor (precum sunt Emoji-urile) sau cel al abrevierilor atât de folosite astazi.

VRAJITORUL DIN OZ, 28 aprilie, ora 10.00

  • dupa Lyman Frank Baum, regia Petre Bokor
  • Cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveseanu / Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu, Pavel Bârsan / Marian Radulescu, Cosmina Dobrota, Ştefania Dumitru, Daniela Ionita-Marcu, Robert Robert Emanuel, Tudor Pirvu, Raluca Botez, Iulia-Diana Samson, Veronica Popescu, Dragos Ianosi, Oana Tofan

Vrajitorul din Oz scris de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani, este un basm de referinta al literaturii americane, ecranizat intr-un film hollywoodian mentionat adesea printre cele mai bune zece filme din toate timpurile. Preluând muzica din acest film, spectacolul urmareste povestea micutei Dorothy care, purtata de-o tornada, ajunge pe tarâmul fermecat a lui Oz. Doar dupa ce invata lectia prieteniei si a curajului reuseste sa se intoarca acasa.

BAMBI, 30 aprilie, ora 11.00

  • dupa Felix Salten, regia Attila Visauer
  • Cu: Ioana Repciuc / Madalina Ignat, Anca Florescu / Ana-Maria Irimia, Cristiana Ionita, Ştefania Dumitru, Andrada Fuscas, Oliver Toderita, Dumitru Georgescu / Dan Clucinschi, Lia Gherman / Ioana Repciuc, Robert Radoveneanu / Dragos Spahiu, Eugeniu Cozma, Ana Turos, Andreea C. Hristu, Smaranda Gabudeanu, Alina Dumitrelea, Alexandra Stroe, Meda Topirceanu / Cosmina Dobrota

Micul print Bambi se naste intr-o primavara, intr-un luminis. Are o mama frumoasa si iubitoare; tatal lui e cel mai impunator cerb din padure; are rude numeroase si prieteni de toate speciile. Chiar daca omul apare din când in când, cu pusca pe umar (si ce e asta, se intreaba animalele, un fel de brat, al treilea brat?), Bambi va creste mare si va invata ce are de facut. Efortul e mare, pretul e greu, dar puiul de cerb are stofa de invingator. E gata sa devina print adevarat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s