Placinta Raspiua: Primul Loc de Joaca Polisenzorial Public din Bucuresti

Asociatia Metodelor Alternative de Integrare Sociala (AMAis) lanseaza Raspiua, o initiativa de accesibilizare a locurilor de joaca din oras pentru toti copiii, indiferent de (diz)abilitati. Duminica, 23 iulie, va fi inaugurat primul loc de joaca polisenzorial public din Bucuresti – Placinta Raspiua.

Inaugurarea va avea loc de la ora 17:00, in Gradina Muzeului Culturii Romilor (drumul Sabareni, nr. 101-125).

Placinta Raspiua este o constructie radiala, in care fiecare „felie” provoaca unul sau mai multe simturi. Ea poate fi explorata si de copiii in scaun rulant, ofera experiente muzicale pentru cei cu deficiente de vedere sau autism, ajuta la dezvoltarea musculaturii prin spatii de catarat si ii provoaca pe toti copiii (tipici sau cu dizabilitati) sa descopere noi texturi.

„Raspiua este un proiect pe termen lung al echipei AMAis si ne bucuram ca am reusit sa construim spatiul-pilot, dupa un an de munca de cercetare printre copii, de proiectare si cautare a celor mai bune solutii de accesibilizare, care sa respecte nevoile tuturor. Vom vorbi duminica si despre viziunea noastra asupra mediului construit si cum poate ajuta arhitectura in integrarea persoanelor cu dizabilitati”, a declarat echipa AMAis.


otter.ro

Lasă un răspuns