Importanta fierului in alimentatia copiilor

Cum arata mesele scolarilor din Romania si care sunt alimentele bogate în fier preferate de copii? Acestea sunt subiectele pe care Nestlé Romania le-a adus in discutie in cadrul evenimentului ”Impreuna crestem copii puternici”.

Studiile recente arata ca 14.5% dintre copiii de 6 ani din Romania sufera de anemie feripriva. Alimentatia echilibrata si variata este esentiala pentru dezvoltarea celor mici, mai ales in perioada de crestere cand au nevoi nutritionale deosebite. Fierul este parte esentiala a unei alimentatii echilibrate, dar din pacate nu este consumat in cantitatile necesare. Copiii de 6 ani din Romania consuma alimente bogate in fier precum carnea de pasare, carnea de porc, ouale, neglijand alte surse de fier ca leguminoasele. Doar 12% dintre copii mananca leguminoase cu o frecventa recomandata de 2 sau 3 ori pe saptamana. Organele, cum este ficatul au si ele un aport de fier foarte mare, insa 40% dintre copiii de 6 ani nu consuma niciodata organe. Legumele cu frunze verzi intra si ele la categoria alimente neglijate. 30% dintre copii consuma foarte rar sau niciodata legume cu frunze verzi. La capitolul pestele doar 8.4% consuma peste de 2-3 ori pe saptamana, asa cum este recomandat.

Pentru a trage un semnal de alarma asupra unei probleme de sanatate care poate influenta cresterea si dezvoltarea copiilor, Nestlé Romania a lansat, in 2014, campania de constientizare ”Impreuna crestem copii puternici”. Mai mult decat atat, Nestlé isi aduce contributia si prin produsele cu adaos de fier, care pot completa necesarul zilnic de fier al copiilor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s