A doua zi de marti din octombrie este Ziua Europeana a Parintilor si a Scolilor

A doua zi de marti din octombrie este Ziua Europeana a Parintilor si a Scolilor

Din 2002, Asociatia Europeana a Parintilor a initiat Ziua Europeana a Parintilor si a Scolilor, pentru a marca importanta colaborarii dintre parinti si cadrele didactice in beneficiul copiilor. In fiecare an, celebram aceasta zi in a doua marti din octombrie.

La nivel european, obiectivele acestei zile sunt sublinierea nevoii de implicare a parintilor in viata scolii, promovarea unei participari active a acestora in educatia copiilor si initierea dialogului intre comunitatea scolara si parinti.

Anul acesta, Ziua Europeana a Parintilor si a Scolilor se sarbatoreste pe 10 octombrie 2017 si are ca subiect principal rolul parintilor in indrumarea vocationala a copiilor. Astfel, parintii si profesorii sunt incurajati sa ii ajute pe copii sa isi descopere mai usor pasiunile, sa le ofere ocazii de a face stagii de practica si sa le ofere consiliere in alegerea unei meserii.

In Romania, din 2009, Ministerul Educatiei sarbatoreste Ziua Europeana a Parintilor si Scolilor prin organizarea unei Zile a Portilor Deschise, in a doua marti a lunii octombrie.

 


otter.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s