Diversificarea alimentatiei nu trebuie sa fie complicata

Diversificarea alimentatiei nu trebuie sa fie complicata

Dupa primele 6 luni de viata, in care bebelusul a fost hranit exclusiv prin alaptare, vine si momentul in care poti sa introduci noi alimente in mesele prichindelului. La Traieste Sanatos cu Simona, demontam niste mituri legate de diversificarea alimentatiei, pentru a-ti face acest proces mai usor.

Intr-o editie anterioara, dr. Mihaela Nita, medic pediatru, consultant in lactatie, ne-a vorbit despre toate beneficiile alaptarii, de care au parte bebelusul si mama. De aceasta data, avansam impreuna cu ea spre diversificarea alimentatiei. Iar abordarea calma a Mihaelei ii va da increderea necesara oricarei mamici.

Pentru ca diversificarea nu trebuie sa fie complicata. In primul rand, este important sa stii ca, doar pentru ca puiul tau a inceput sa manance si piureuri nu inseamna ca trebuie intrerupta alaptarea. „Mancarea solida vine in completarea alaptarii”, explica dr. Mihaela Nita.

Apoi, desi poti sa incepi diversificarea cu ce vrei (atata timp cat sunt alimente sanatoase), este indicat sa pui accent pe alimente calorice, pentru ca micutul tau are nevoie de ele in prima faza.

Despre cum introduci alimentele cu potential alergic in mancarea bebelusului si despre autodiversificare te invitam sa afli acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s