Dezvolta-i copilului inteligenta emotionala prin povesti terapeutice

Dezvolta-i copilului inteligenta emotionala prin povesti terapeutice

Povestile pot fi un instrument foarte util in relationarea si comunicarea cu puiul tau. Iata cum este influentata inteligenta emotionala a copilului prin povesti terapeutice.

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, Tily Niculae a invitat-o pe Adriana Mitu, autoare de povesti terapeutice, sa vorbeasca despre cum pot parintii sa afle ce ii supara si ii ingrijoreaza pe copii, folosindu-se de arta de a povesti. „Povestile sunt o cale excelenta de vindecare si invatare”, spune ea.

Conflictele, fricile, dezamagirile, reusitele, geloziile, toate sentimentele pot deveni subiecte de povesti terapeutice pentru copil (si chiar si pentru adulti). Astfel de povesti reprezinta un mod de a deveni mai conectati la ceea ce ni se intampla, de a ierta si de a ne vindeca, de a ne dezvolta inteligenta emotionala. Afla de la Adriana Mitu cum sa creati povesti terapeutice in familie.

Alte activitati care dezvolta inteligenta emotionala

Asemenea povestilor, mai sunt si alte modalitati prin care iti poti ajuta copilul sa isi dezvolte inteligenta emotionala. Jocurile de rol si desenele sunt la fel de utile – copilul are posibilitatea sa se elibereze de sentimentele negative, folosindu-si imaginatia.

In general, este bine de retinut ca activitatile creative ii vor dezvolta micutului tau inteligenta emotionala. Asa ca, incurajeaza-l intr-o directie creativa, care ii face placere, si vei vedea cum invata sa isi rezolve problemele mult mai usor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s