De la ce varsta incepem consilierea vocationala

De la ce varsta incepem consilierea vocationala

Consilierea vocationala este un proces in care ar trebui sa se implice atat profesorii si parintii, cat si copiii, pana la urma fiind vorba despre viitorul lor. De la ce varsta incepem sa ii indrumam si cum? Afla raspunsurile acum, la Meditatii pentru parinti.

E un lucru esential, de fapt, daca gandim educatia care se preocupa in special de copil”, explica Cristina Gheorghe, director executiv Scoala Varlaam Mitropolitul din Iasi.

Consilierea vocationala presupune sa lucram impreuna, cadrele didactice si parintii, spre a-i ajuta pe copii sa isi descopere pasiunile, inclinatiile, drumul in viata.

Din pacate, de prea multe ori, ne inchipuim ca stim totul si ca noi suntem mai in masura sa decidem pentru viitorul copiilor nostri decat ei insisi.

Insa, daca stam sa ii observam putin pe cei mici, sa ii ascultam cu atentie, putem observa spre ce se indreapta, ce le face placere si cum reactioneaza in diverse situatii, pentru a-i putea sfatui pe mai departe.

Cum gasesti echilibrul intre a lua deciziile pentru copilul tau si a-l lasa pe el sa hotarasca ce i se potriveste? Asculta Meditatii pentru parinti si afla mai multe despre consilierea vocationala.


otter.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s