Cum se creeaza dependenta de tehnologie la copii

Cum se formeaza dependenta de tehnologie la copii

Inainte de a dezbate in ce cazuri pot ecranele sa fie nocive, este important sa ne dam seama cum dau ele dependenta de tehnologie. Afla raspunsul acum, la Meditatii pentru parinti.

Sigur, sunt situatii in care copilul tau are nevoie sa intre pe Internet sau sa foloseasca tableta. De exemplu, cand vrea sa faca o cercetare pentru un proiect la scoala. Sau cand gasesti o aplicatie care l-ar putea invata programare.

Totodata, sunt pareri pro si contra accesului copiilor la Internet. Dar, de aceasta data, nu vorbim despre continutul din mediul online. Pornim de la premisa ca toti parintii folosesc o forma sau alta de control parental pe calculatoare si dispozitive.

In schimb, ne indreptam atentia asupra chestiunii de timp. Cat timp au voie copiii sa stea in fata unui ecran? Cum se formeaza dependenta de tehnologie? Ne spune acum psihoterapeuta Diana Frazzei, la Meditatii pentru parinti.

Dependenta de tehnologie si timpul

„Intarziati cat mai mult accesul la un telefon de care nu are nevoie”, este recomandarea Dianei Frazzei. Pentru ca timpul petrecut in fata ecranului (de orice fel ar fi el) este direct corelat cu dependenta de tehnologie, prin stimulii pe care ii primim de la lumina albastra.

Un alt sfat este sa nu iti lasi copilul sa foloseasca dispozitive inainte de culcare, intrucat nu este un mit faptul ca ii perturba somnul.

Nu in ultimul rand, nu te folosi de tehnologie pentru a scapa de copilul tau. Mai degraba, implica-l in activitatile tale si incearca sa fii un exemplu pentru el.

Descopera mai multe informatii despre dependenta de tehnologie a copiilor, din cea mai recenta editie a studiului Itsy Bitsy – Parintii Copiilor Digitali.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s