Cum ajung copiii sa iubeasca stiinta

Stiinta devine literalmente o joaca de copil, daca stii sa o ambalezi cum trebuie. Iata un sfat extrem de important, pentru a-i face pe cei mici sa iubeasca stiinta.

In aceasta conferinta TED, Cesar Harada (inventator, educator si ecologist) ne impartaseste o lectie universala, pe care si el, la randul sau, a primit-o de la parinti: Poti sa faci mizerie, dar trebuie sa cureti dupa tine.

Este un principiu atat de simplu, care ofera copiilor libertatea de a crea si ii responsabilizeaza, in acelasi timp. De asemenea, este o lectie pe care am putea si noi, adultii, sa ne-o insusim, in ceea ce priveste mediul inconjurator.

In incercarea de a face planeta mai curata, Cesar i-a implicat pe copiii carora le preda in proiecte stiintifice, unde cu totii lucreaza si creeaza in folosul mediului inconjurator. Copiii au un scop pentru care sa descopere stiinta si astfel realizeaza inventii minunate.

„Oameni de stiinta, creatori, visatori, trebuie sa pregatim urmatoarea generatie sa le pese de mediu si oameni si sa poata face ceva in acest sens”, explica inventatorul.

Afla aici cum a reusit el sa isi inspire copiii si transmite lectia mai departe.

[ted id=2363 lang=ro]


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s