Ceaiul in meniul copiilor

Consumul de ceai la copii este un subiect destul de controversat. Are ce cauta ceaiul in meniul copiilor? Care ceaiuri nu sunt indicate? Cum ar fi bine ca cei mici sa bea ceaiul?

Opinia generala este ca bem ceai atunci cand suntem bolnavi. Insa ceaiul (natural) are o multime de proprietati pentru organism si ar trebui consumate cu regularitate: energizeaza creierul, tonifica si detoxifica intreg corpul, sunt linistitoare (cele potrivite) si ne incalzesc.

Contraindicatii pentru ceaiul in meniul copiilor

In ceea ce ii priveste pe copii, este de preferat sa nu le dai bebelusilor ceai. Multe reprezinta un real pericol pentru ei – pot avea un continut prea mare de zahar sau de cofeina sau teina; pot impiedica absorbtia fierului, pot intarzia procesul de crestere si pot crea probleme primilor dintisori. Cei mai mici de 6 luni au nevoie doar de laptic.

Cel mai bine, in cazul bebelusilor care sufera de constipatie sau care au colici, este sa vorbesti cu medicul. Este posibil ca in aceste situatii sa fie nevoie de cantitati mici de ceai.

O alta contraindicatie este ca, atunci cand introduci ceaiul in meniul copiilor, sa eviti ceaiul indulcit cu zahar sau chiar cu miere, in anumite situatii.

De asemenea, evita sa ii dai micutului tau ceai negru sau verde, fiind foarte toxice pentru organismul copilasului. Cofeina din aceste ceaiuri poate provoca agitatie, dependenta si chiar anxietati.

Ceaiurile indicate pentru copii

Cand introducem ceaiul in meniul copiilor, este bine sa alegem una dintre aceste variante: musetel, menta, macese, ghimbir sau anason. Acestea sunt linistitoare si calmante, pentru intreg organismul.

  • Ceaiul de musetel este bun pentru durerile de burtica si febra.
  • Cel de menta (desi ar trebui consumat in cantitati mici), este antidiareic.
  • Ceaiul de macese ajuta la intarirea sistemului imunitar si creste pofta de mancare.
  • Ghimbirul din ceai este potrivit pentru copiii cu varsta peste 2 ani si este folositor in caz de greata sau dureri de cap.
  • Ceaiul de anasoneste un bun antispastic.

Incearca sa ii faci celui mic ceai din plante naturale, nu din pliculetele ce se vand in magazine (este posibil ca acestea sa contina zahar).

Cand ai introdus ceaiul in meniul copiilor? Care este ceaiul vostru preferat?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Web Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s