Avantajele jocurilor pe calculator

Jocurile pe calculator au fost mereu blamate pentru valorile nepotrivite pe care le transmit copiilor. Cristian Lacraru, consultant IT, ne prezinta avantajele educationale ale acestor jocuri – beneficii adesea ignorate de societate.

Cand discutam despre jocurile pe calculator, automat ne gandim la copii. Este ceea ce ii pasioneaza si ceea ce inteleg cel mai repede de la un calculator.

Iar aceste jocuri sunt variate – de la cele de actiune (care sperie parintii), pana la cele de logica si strategie (care au o adevarata valoare educationala).

Cu jocul potrivit, un copil isi poate invata cum functioneaza anumite lucruri, cum isi poate administra o afacere sau cum sa rezolve puzzle-uri.

Fie ca vorbim de jocurile offline sau cele conectate la internet, este nevoie sa tinem seama de anumite indicatii, cum ar fi categoria de varsta vizata, continutul si modul in care jucatorul interactioneaza cu elementele. Astfel, pot fi evitate jocurile periculoase si le putem alege pe cele care aduc beneficii dezvoltarii celui mic.

Afla de la Cristian Lacraru cum pot fi folosite jocurile pe calculator in dezvoltarea celor mici:


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s