Au inceput inscrierile la Caravana Cu Potential

A inceput cea de-a doua editie: Caravana cu Potential, primul modul de educatie ecologica din tara in format VR!

Pot fi inscrise scoli gimnaziale din Galati, Bacau si Vrancea pana pe 5 aprilie. Scopul proiectului este de a forma o generatie de EcoProfesori, responsabilizând elevii si aducandu-le o experienta interactiva de realitate virtuala. VR-ul poate fi tradus prin realitatea imaginara, fara limite, care ofera elevilor, prin intermediul unor ochelari, trairi unice. (detalii despre realitatea virtuala aici)

Proiectul se va desfasura sub forma unei caravane in cele 3 judete selectate, se adreseaza elevilor de la clasele VI-VII si presupune mobilizarea a 3 clase/scoala, cel putin una de la fiecare an vizat.

Pentru a participa in proiect, o unitate de invatamant trebuie sa raspunda la intrebarea de inscriere formulata mai jos. Raspunsul trebuie sa fie cuprins intre 1500-2000 caractere (jumatate de pagina A4, font 12, scris Calibri). Orice neincadrare in acest format nu va fi luat in calcul.

Intrebarea este: Cum va arata o ora de educatie ecologica in 2030?

Pentru a putea lua parte la acest proiect, fiecare unitate dornica de a participa trebuie sa consulte regulamentul proiectului si sa completeze formularul de inscriere disponibil pe site, in intervalul 25 martie – 5 aprilie.

In functie de raspuns vor fi selectate 20 de scoli, care vor avea parte de cursuri de formare, o vizita de o ora a Caravanei cu Potential si eventual premii de performanta.

Despre „Caravana cu Potential”

„Caravana cu Potential” este un proiect de responsabilitate sociala al companiei Tetra Pak in parteneriat cu Asociatia Act For Tomorrow. Proiectul vizeaza 20 de scoli din judetele Bacau, Galati si Vrancea din Romania si se desfasoara in perioada 25 martie – 5 Iunie 2019 sub forma unei competitii.

Elevii care participa la Caravana cu Potential vor avea, pe durata unei ore, o experienta VR care contine o serie de probe de agilitate, atentie si cunostinte ecologice, in care vor fi rasplatiti cu puncte. La finalul Caravanei va fi intocmita ierarhia a claselor participante, in functie de punctaj. Clasele care au adunat cele mai multe puncte vor fi premiate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s