Antrenamentul de performanta al copiilor

Indiferent de activitate, antrenamentul de performanta al copiilor ramane o problema controversata. Ca parinte, cand este bine sa iti indrumi copilul spre un anumit domeniu?

Cand vorbim despre antrenamentul de performanta, gandul ne zboara spre sport. Acolo, regulile sunt simple: fie esti amator al unui sport si te joci prin parc sau in curtea scolii, fie vrei sa devii sportiv, in adevaratul sens al cuvantului. In a doua situatie, antrenamentele incep de la varste fragede pentru a pregati musculatura si mentalitatea copilului.

Cum ramane insa cu activitatile intelectuale sau artistice? De la ce varsta este bine sa inceapa cei mici sa isi dezvolte o pasiune?

In aceasta editie a emisiunii „Meditatii pentru parinti cu Simona Dragomir”, Dr. Simona Trifu, medic primar psihiatru si psihoterapeut, ne spune ca varsta nu conteaza, atata timp cat micutii au o inclinare spre un anumit subiect.

„Este bine atunci cand dorintele parintilor se suprapun peste firea, temperamentul copilului”, explica ea.

Afla mai departe ce avantaje sau dezavantaje aduce antrenamentul de performanta al copiilor si de la ce varste incep cei mici sa isi exprime pasiunile.

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s