Alimentatie sanatoasa in sezonul rece: Salate de iarna

Alimentatie sanatoasa in sezonul rece: Salate de iarna

Desi am ajuns la doi pasi de temuta iarna, lucrurile nu stau asa de rau in ceea ce priveste alimentatia. Suntem intr-un sezon prielnic salatelor si este bine sa profitam cat mai mult de ele. La Traieste Sanatos cu Simona, iti oferim cateva idei de salate de iarna si sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa in acest anotimp.

Putina lume stie ca salatele obisnuite, pe care noi le consumam in ziua de astazi, cresc optim la temperaturi ceva mai scazute”, explica Cristian Margarit, consultant in nutritie si fitness. „Sezonul lor nu este vara.

Recomandarea sa pentru salate de iarna este, in primul rand, sa ne orientam catre cele ambalate, din supermarketuri. Contrar a ceea ce se crede, salatele ambalate nu sunt tratate cu substante toxice. In schimb, ele rezista in timp pentru ca sunt tinute la o temperatura optima (adica, mai racoroasa), iar ambalajul le ofera o atmosfera protectoare. Totodata, salatele ambalate ofera varietate, se gatesc rapid si, pentru ca sunt portionate, indeamna la mai putina risipa.

Tot pentru o alimentatie sanatoasa in sezonul friguros, te mai poti indrepta si spre legume si fructe congelate, fara conservanti, care isi pastreaza proprietatile tocmai datorita congelarii. Vezi si articolul: Foloseste fructe de padure si iarna.

Printre ideile lui Cristian Margarit pentru salate de iarna gustoase amintim:

  • salata cu ton;
  • salata cu branza de capra incalzita in bain-marie si cu bucatele de sunca sau bacon incalzite;
  • salata cu nuci, seminte sau alune;
  • salata eisberg cu castraveti, seminte de canepa, otet balsamic si ulei de masline.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s